DigitaleZorgGids maakt zorg-apps vindbaar

DigitaleZorgGids maakt zorg-apps vindbaar

Als u vaker op deze website komt, dan is het u hopelijk direct opgevallen dat er iets is veranderd. Op de homepage prijkt nu een zoekmachine. En dat is de functie waar het ons met DigitaleZorgGids om te doen is: overzicht bieden in het landschap van digitale zorgtoepassingen. Dat landschap is behoorlijk uitgestrekt. Het kent donkere bossen, speelweides, moerassen, uitgestrekte vlakten, grotten en spelonken, woestijnen en oases. Vandaar ook dat we niet het hele landschap in één keer in kaart kunnen brengen. En we willen ook niet wachten totdat we compleet zijn. Nee, wij willen juist laten zien dat we snel stukjes van de kaart kunnen opleveren en dat we die ook ambitieus uitbreiden.

Classificatie
Vandaar dat we ons eerst op zorg-apps heben gericht. We hebben er inmiddels meer dan 1400 ingedeeld in categorieën. Zo zijn er apps voor professionals, maar ook voor consumenten, of wellicht voor allebei. We hebben de apps ingedeeld op platform (nu nog Apple en Android), op aandoening, op beroep en op thema. Zodat het niet ingewikkeld is om een overzicht te maken van bijvoorbeeld iPad apps rondom zwangerschap.

Ontwikkelpad
Uiteraard blijven we doorontwikkelen. Aan de functionaliteiten van DigitaleZorgGids, maar ook aan de inhoud. Vandaar dat we niet heel hard aan het roepen zijn. We zijn zoals dat dan heet in bèta: het zou allemaal goed genoeg moeten werken. We weten dat het nog niet perfect is, maar we willen graag samen met u, onze gebruikers en experts, werken aan verdere verbeteringen. Wij vinden het dan ook belangrijk om te laten zien wat u verder van ons kunt verwachten. Wij hebben om die reden ons ontwikkelpad voor de korte termijn openbaar gemaakt. Die houden we ook actueel. Als u rechtsboven onze website op de bèta-afbeelding klikt, dan ziet u die planning.

Samen met u
DigitaleZorgGids heeft als doelstelling om bewustwording en gebruik van eHealth te stimuleren. Wij stellen uw feedback zeer op prijs. Stuur ons een e-mail op info@digitalezorggids.nl wanneer u ons een bug wilt melden, een functionaliteit wilt suggereren, als expert wilt bijdragen aan het reviewen van eHealth toepassingen, op een andere manier wilt samenwerken, of gewoon iets anders kwijt wilt. Dat mag ook via een tweet aan @DigiZorgGids.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Geef een reactie

Vul uw gegevens in
Beta