3 betrouwbare apps die checken of jij coronaklachten hebt

Heb ik nou het coronavirus of is het gewoon een griepje? En moet ik nu wel of niet contact opnemen met mijn huisarts? Vragen die veel mensen met corona-achtige klachten bezig houdt. Artsen testen niet meer iedereen die mogelijk corona heeft. Wil je toch weten of je coronaklachten hebt? Dat kun je checken aan de hand van deze drie betrouwbare apps.

Huisartsen testen vooral nog kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met verminderde weerstand op het coronavirus. Dit is omdat zij meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte. De (huis)arts beoordeelt of iemand met klachten getest kan worden. Zij volgen de richtlijn van het RIVM.

Apps meten géén besmetting wel symptomen

Wil je toch weten of je mogelijk het corona-virus hebt? Dan kun je een vragenlijst invullen via één van onderstaande apps. Weet dat deze apps géén besmetting meten met het coronavirus, maar symptomen zoals keelpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, temperatuur (koorts) en hoesten. Deze apps zijn gemaakt voor deze crisissituatie. Als aanvulling op de bestaande zorg. Dus niet als vervanging van de gewone zorg.

Verschillen tussen de drie apps

Bij de check van het OLVG kijken medici inhoudelijk mee met de symptomen die je opgeeft. Maar deze app is nog niet in elke regio te gebruiken. De apps van Moetiknaardedokter en Saltro/Directlab geven alleen advies of je wel of niet contact moet opnemen met je huisarts. Maar voor iedereen toegankelijk.

Let op! Wil je gebruikmaken van één van de apps? Dan moet je 18 jaar of ouder zijn én een koortsthermometer in huis hebben. De checks zijn gebaseerd op actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) afkomstig van het RIVM en worden dagelijks geüpdatet.

De Corona Check

Deze app is oorspronkelijk ontwikkeld door het OLVG maar inmiddels voor heel Nederland beschikbaar. De gegevens die je instuurt via de app worden beoordeeld door een gemengd team van gezondheidsmedewerkers onder supervisie van medisch specialisten. 

Naar De Corona Check

Moetiknaardedokter

Met de Corona Zelftest van Moetiknaardedokter beantwoord je een aantal eenvoudige vragen. Je krijgt dan een advies of je wel of niet contact moet opnemen met je huisarts.

Naar Moetiknaardedokter
 

Saltro/Directlab

Aan de hand van een vragenlijst vertelt deze app of je wellicht het Corona-virus hebt. Ook krijg je advies over wat je het beste kunt doen. De vragenlijst is door en voor huisartsen ontwikkeld.

Naar Saltro/Directlab

 

Digitale ondersteuning bij Corona

Zoek je digitale ondersteuning bij Covid-19 (corona). Dan verwijzen we je naar de website Zorgvannu.nl, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Aandoening: Coronavirus
31 maart 2020
3 betrouwbare apps die checken of jij coronaklachten hebt

Er zijn nog geen reacties

Reageren