Alles wat u moet weten over zwanger worden en zijn

Heeft u een kinderwens? Verwacht u een baby? Dan wil je een goede start voor je baby en voor je gezin. Daar hoort goede begeleiding en zorg bij. Wat houdt die goede begeleiding en zorg in? De pas gelanceerde website allesoverzwanger.nl biedt die informatie.

Op de website kunt u alles vinden over zwangerschap en geboorte, zodat vrouwen beter weten wat zij kunnen verwachten aan zorg en voorlichting van zorgverleners in de geboortezorg, en ook welke keuzes zij zelf hebben. De website is ontwikkeld door patiëntenorganisaties, zorgverleners en Patiëntenfederatie Nederland.

 

Zorgverlener werkt samen met zwangere én andere zorgverleners

Er is speciale aandacht voor integrale geboortezorg. Dit houdt in dat zorgverleners niet alleen moeten samenwerken met de zwangere zelf, maar ook met elkaar. Integrale geboortezorg start vanaf het moment dat een vrouw zwanger wil worden tot de baby 6 weken is. 

Verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en andere zorgverleners hebben hierover afspraken gemaakt. Integrale geboortezorg heeft een aantal kenmerken: er is een verloskundig samenwerkingsverband, er is één zorgplan, één coördinerend zorgverlener en in de toekomst ook één dossier.

Doel is om geboortezorg in Nederland te verbeteren

In de afgelopen maanden hebben verschillende beroeps-, branche- en patiëntenorganisaties in de geboortezorg gewerkt aan de totstandkoming van deze website over geboortezorg. Eén van de bronnen van de website is de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Deze heeft als doel de geboortezorg in Nederland op een hoger niveau te brengen.

Meer weten?
- DigitaleZorgGids: Zwangerschap

Er zijn nog geen reacties

Reageren