Blijf gehydrateerd met deze 4 water drink-apps

Wanneer de temperaturen omhoog lopen, is het belangrijk om een gezonde balans tussen vochtinname en -verlies te behouden. Gemiddeld moeten we hiervoor twee liter per dag drinken. Komt u daar aan?

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit vocht. Dit vocht absorbeert voedingsstoffen, verwerkt afval, helpt celacitiviteiten en houdt u simpelweg in leven. Via urine, ontlasting, ademen of zweet raakt u het vocht weer kwijt. Meestal wachten we op dorst om de watervoorraad weer aan te vullen. Maar dan is het eigenlijk te laat. Dorst is namelijk het eerste uitdrogingsverschijnsel. Drinkt u voldoende water? Deze apps maken dat inzichtelijk en helpen het waterpeil op te krikken.

1. WaterMinder

De app WaterMinder laat uw vochtbalans zien, berekent uw drinkdoel, houdt u gemotiveerd met herinneringsberichten (drink water!) en archiveert uw drinkgeschiedenis. Met een simpele tik op uw smartphone laat u weten dat u weer een x-aantal milliliter heeft gedronken. De getekende man of vrouw wordt dan een aantal percentage blauwer. Als de persoon helemaal blauw is, heeft u uw doel behaald. De app kan uw gemiddelde waterdoel berekenen, maar u kunt ook zelf een doel instellen.

> Download de app (Android)

2. Herinnering voor water drinken

Ook deze app herinnert u ieder uur eraan dat u wat moet drinken. Aan de hand van uw gewicht bepaalt de app hoeveel vocht u iedere dag binnen moet krijgen. Door op het plusje te tikken, kunt u kiezen welke hoeveelheid u heeft gedronken. Langzaam vult de lijn boven in het scherm volledig groen: u heeft voldoende gedronken. De app biedt ook de mogelijkheid om de grootte van de kopjes te wijzigen, begin- en eindtijden toe te voegen voor de herinneringsfunctie en grafieken te bekijken met uw drink-gedrag.

> Download de app (Android)

3. Hydro Coach

De formule van Hydro Coach berekent aan de hand van leeftijd, gewicht, geslacht en leeftijd wat u per dag moet drinken. De app herinnert u om de zoveel tijd dat u weer een glas water moet drinken. Door op het glas te tikken, geeft u aan dat u ook daadwerkelijk heeft gedronken. Ook zijn de week- en maandstatistieken te bekijken, drinkdoelen aan te passen, waterinname met vrienden te delen en informatie via widgets in te zien.

> Download de app (Android)

4. Aqualert

Volgens Aqualert is de app simpel te bedienen en daarom te gebruiken door iedere leeftijdsgroep. Ook deze app berekent op basis van activiteit, leeftijd en gewicht hoeveel water u per dag dient te drinken. Door de automatische bedtijdmodus wordt u ’s nachts niet lastig gevallen met drankherinneringen. Daarnaast licht de app u in met automatische berichten waarom u gehydrateerd bent, wanneer u gehydrateerd bent en wanneer u meer water heeft ingenomen dan u nodig heeft. De grafische weergave biedt inzicht in uw hydratieniveau en uw dagelijkse drinkgedrag.

> Download de app

Lees ook Digitale hulp bij het behouden van gezonde gewoontes

Er zijn nog geen reacties

Reageren