eHealth week 2017: DigitaleZorgGids deed mee!

Van 21 t/m 27 januari organiseerde het ministerie van VWS, samen met het ECP | Platform voor de Informatie Samenleving, de nationale eHealth week. Uiteraard deed DigitaleZorgGids hier aan mee! Bekijk een terugblik waarin 5 patiƫnten van ons eTeam al vloggend hun ervaringen tijdens de eHealth week delen.

-27jan-

Onze vlogger Marloes had er plezier in tijdens de eHealthweek. Super enthousiast vlogt ze over drie digitale zorg producten: VRiendje, de GroeiApp en Healthcoin. Kijk met haar mee!

 

-26 jan-  

Rien had 'een zeer geslaagde dag' bij ICT&Health en zag hoe virtuele omgevingen steeds belangrijker worden. Een stukje thuis voor zieke kinderen of een VR-omgeving voor alle zintuigen die helpt met herinneren.

 

-25 jan-

Rien is 71 maar nooit te oud om te leren. In deze vlog laat hij zich verrassen door digitale zorg. Rien test o.a. een VR-bril en een patiëntenportaal. “Huppakee, iedereen een online dossier!”

 

Ben bezoekt FocusCura. Hier ontdekt hij nieuwe mogelijkheden die het langer thuis wonen ondersteunen, zoals digitale sleutelkluizen, persoonsalarmering, telemonitoring en videoconsult.

Marloes probeert verschillende vormen van digitale zorg uit. Op het eind komt ze tot een belangrijke conclusie: "Aan alle appmakers: koppel de apps! Als je ze koppelt met mijn specialist dan ga ik ze gebruiken. Maar anders waarschijnlijk niet."

-24 jan-

Ben gaat kijken bij de Zorginnovatiewinkel. "Ik heb interessante toepassingen gezien op het gebied van digitale zorg voor ouderen en de ontwikkelingen gaan steeds sneller." Ben wijst wel op het gebruiksgemak: "Juist voor de oudere gebruikers is gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk."

-23 jan-

Carine vind het mooi om haar medisch dossier online in te zien via MijnRadboud. Ze heeft echter behoefte aan een complete overzicht van haar zorgdossier. “Als je in een ander of buitenlands ziekenhuis komt, dan kan je daar je medische achtergrond laten zien.”

 

-22 jan-

Zelf bloedwaarden meten en die met een app naar je arts sturen. Het kan! Vlogger Lydia ontdekte gisteren apps voor diabetespatiënten bij een bezoek aan de Gelderse Vallei. “Het is leuk, praktisch en tijdbesparend.”

 -10 jan-

Volg ons eTeam tijdens de eHealthweek 2017! In de week van 21 t/m 27 januari vloggen 5 patiënten over digitale zorg. Wat is het en hoe werkt het? Bekijk het eTeam introfilmpje en maak kennis met Rien, Lydia, Marloes, Carine en Ben:

 

-06 jan-

Uit de eHealth monitor, een jaarlijks rapport over de staat van digitale zorg in Nederland, blijkt dat digitale zorg nog moeizaam van de grond komt. Steeds meer digitale diensten, zoals bijvoorbeeld het online herhaalrecept of online inzage in uw medisch dossier, worden aangeboden. Het gebruik hiervan door patiënten blijft helaas achter. Een van de oorzaken is dat veel patiënten niet weten welke mogelijkheden er zijn. Met de eHealth week willen VWS en ECP hier verandering in brengen. 

Van 21 t/m 27 januari vinden er op verschillende plekken activiteiten/events plaats die laten zien welke mogelijkheden digitale zorg kan bieden. 

Patientenfederatie Nederland en de DigitaleZorgGids doen uiteraard mee!  

Op dinsdag 24 januari faciliteren we samen met Zorgvoorinnoveren en de Zorginnovatiewinkel een ontmoetingsplaats voor zorgvernieuwers en patiënten. Naast een eHealth quiz waarin je je kennis over eHealth kan testen (en prijzen kan winnen!), pitchen zorgvernieuwers hun nieuwe digitale zorg ideeën. Patiënten kunnen met stemkastjes aangeven wat ze hier van vinden. Vind je het leuk om hier aan mee te doen? Meld je dan aan via deze link

Op dinsdag 24 januari komen in een besloten event zo’n 20 patiënten hun ervaringen met digitale zorg met ons delen. 

Op donderdag 26 januari verzorgt onze directeur Dianda Veldman bij de ICT & Health experience, samen met 3 patiënten, een presentatie over de ervaringen van patiënten met digitale zorg. 

Meer activiteiten die in de eHealth week plaatsvinden vindt u op de website ehealthweek.net.

eTeam

Tijdens de eHealthweek 2017 gaan 5 patiënten voor ons vloggen over digitale zorg. Wat is het en hoe werkt het? Dit eTeam bezoekt evenementen, probeert digitale zorg uit en vertelt wat zij er van vinden. Houd dit blog in de gaten want meer informatie volgt!

Klik hier of op de foto hieronder om het eTeam alvast wat beter te leren kennen:

Het eTeam bestaat uit (v.l.n.r.): Marloes, Rien, Carine, Lydia en Ben 

 

1 februari 2017
eHealth week 2017: DigitaleZorgGids deed mee!

Er zijn nog geen reacties

Reageren