eHealth Week 2018: bent u er ook weer bij?

Vorig jaar werd de eerste landelijke eHealth week georganiseerd. Het idee achter dit evenement: zoveel mogelijk mensen in contact brengen met digitale zorg. Want nog lang niet iedereen weet wat eHealth inhoudt, wat er nu al mogelijk is of wat er staat te gebeuren in de toekomst. eHealth Week wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP (Platform voor de Informatiesamenleving).

Van 20 tot en met 26 januari worden er door heel Nederland (ruim 200!) activiteiten georganiseerd: van open dagen tot presentaties, workshops, innovatielabs en voorstellingen. Deze activiteiten zijn op verschillende doelgroepen gericht, zowel patiënten als zorgprofessionals, mantelzorgers, beleidsmakers of het onderwijs. De partijen die evenementen organiseren tijdens eHealth week zijn ook divers, want bezoekers kunnen terecht bij (thuis)zorginstellingen, maar ook bij leveranciers, gemeenten, onderwijsinstellingen of patiëntorganisaties. Alle evenementen hebben een eigen insteek en proberen u op een eigen manier te laten zien wat digitale zorg betekent.

Bijvoorbeeld bij GGZ Delfland. Hier kunt u ervaren hoe het is om door middel van virtual reality Exposure Therapie, bedoeld om angsten te overwinnen, te ondergaan. Met een VR-bril op wandelt u ineens door een drukke winkelstraat of zit u in het vliegtuig.

Op 23 januari vindt in Houten een rondetafelgesprek met patiënten over de beschikbaarheid van geneesmiddeleninformatie plaats. Dit gesprek wordt georganiseerd door Stichting Kijksluiter en Stichting Health Base. Centraal staat de vraag hoe en waar patiënten informatie over geneesmiddelen het liefst willen ontvangen of het makkelijkst kunnen vinden. Patiënten die hierbij aanwezig willen zijn, kunnen zich via de mail aanmelden.

U kunt ook langsgaan op het spreekuur van Dokter eHealth in Deventer. Op dinsdag 23 januari zijn er door de dag heen gratis drie spreekuren waarin u al uw vragen rondom digitale zorg kunt stellen.

Kent u het tv-programma Dokter vs. Internet nog? In het Deventer Ziekenhuis kunt u op woensdag 24 januari meekijken hoe de dokters (op basis van kennis) het opnemen tegen de raad van bestuur (met toegang tot internet).

Bij Revalidatiecentrum Roessing in Overrijsel wordt op 25 januari een informatiemarkt georganiseerd waar alle nieuwe digitale toepassingen binnen de revalidatiezorg te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan een robot, virtual reality of een online oefenportaal.

Hoe werkt slim incontinentiemateriaal (en wat is het precies)? Dat ziet u bij Philadelphia in Leiderdorp. Hier kunt u op 25 januari een uitleg en demonstratie over de werking van incontinentiemateriaal met een sensor waarbij een verzorgde via een app op de telefoon een bericht krijgt wanneer het materiaal verzadigd is.

MedMij organiseert op 26 januari in Utrecht een informatiemarkt gericht op persoonlijke gezondheidsomgevingen. Alle vragen die u heeft over een persoonlijke gezondheidsomgeving (wat kun je ermee, hoe ziet het eruit, waar moet je op letten) worden op deze markt besproken. Verschillende PGO-leveranciers zijn aanwezig om over hun product te vertellen.

In het HagaZiekenhuis in Den Haag draait het vier dagen lang om digitale zorg. Tijdens de eHealth Week kunnen bezoekers in het Innovatie Lab van het ziekenhuis meer leren over robots in de zorg en voedingsapps. Maar ook over innovatie in de ouderenzorg en de zogeheten Patient Journey App.

Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten tijdens eHealth week kunt u hier terecht.

16 januari 2018
eHealth Week 2018: bent u er ook weer bij?

Er zijn nog geen reacties

Reageren