Gebruikt u al de app van uw zorgverzekeraar?

“In het patiënten portaal van het ziekenhuis kan ik al mijn afspraken tot twee jaar terug inzien. De nota van het ziekenhuis verschijnt automatisch in de app van mijn zorgverzekeraar. Zodra die nota binnen is, vergelijk ik deze met mijn afsprakenoverzicht. Dan weet ik zeker dat het klopt”, vertelt diabetespatiënt Mike. Hoewel er genoeg mensen zijn die nog steeds het liefst alles op papier doen, zijn er ook steeds meer mensen die graag gebruik maken van digitale mogelijkheden. Veel zorgverzekeraars spelen hierop in door een (gratis) mobiele app te bieden voor hun klanten.

CZ

Mensen die bij CZ verzekerd zijn, kunnen de CZ Declareren app (iOS | Android) downloaden. Met deze app is het een fluitje van een cent om een nota te declareren. Een digitale nota kan als PFD worden geüpload, maar gebruikers kunnen ook een foto maken van hun papieren nota en die opsturen. Het is ook mogelijk om foto’s aan de nota toe te voegen. In de app hebben gebruikers een overzicht van al hun nota’s bij elkaar. De app is geschikt voor smartphones en tablets.

FBTO

In de FBTO Zorgdeclaratie app (iOS | Android) kunnen gebruikers eveneens hun nota’s fotograferen en doorsturen en zo laten uitbetalen aan zichzelf of de zorgverlener. Daarnaast bevat de app een vergoedingenoverzicht. Daarin is precies terug te vinden voor welke zorg u wel of geen vergoeding krijgt.

VGZ

VGZ verzekerden maken gebruik van de VGZ Zorg app (iOS | Android) om hun zorgzaken te regelen. Zo kunt u via de app zorgkostenfacturen inzien en direct betalen (via iDeal) en de stand van uw eigen risico bekijken. De app bevat daarnaast uw persoonlijke zorgpas en verschillende belangrijke telefoonnummers.

Zilveren Kruis & Interpolis

De Zilveren Kruis app (iOS | Android) heeft – naast het mobiel declareren – als handige functie dat u meerdere profielen kunt aanmaken in de app voor gezinsleden. Inzage in verzekeringsgegevens en vergoedingen biedt de app nog niet, daarvoor moeten gebruikers naast de online omgeving Mijn Zilveren Kruis. De app van Interpolis (iOS | Android) lijkt qua vorm en inhoud veel op de Zilveren Kruis app – dat komt omdat ze beide onderdeel zijn van Achmea.

Menzis

Klanten van Menzis kunnen gebruik maken van de Menzis app (iOS | Android) op hun smartphone of tablet. De app biedt naast het overzicht van (ingediende) declaraties een overzicht wanneer deze declaraties worden uitbetaald. Het is ook mogelijk om voor gezinsleden te declareren via de Menzis app. De app biedt een overzicht van uw zorgpas en verzekeringsgegevens. Het is tevens mogelijk om bij vragen of problemen via de app direct contact te leggen met een medewerker van Menzis.

ONVZ

De ONVZ-app (iOS | Android) biedt net als alle andere zorgverzekeraar apps de mogelijkheid om declaraties in te dienen en geeft daarnaast een overzicht van alle declaraties en facturen en de actuele stand van uw eigen risico. Via de app kunnen gebruikers ook eenvoudig contact opnemen. Voor het gebruik van de app is een eenmalige activatie in MijnONVZ nodig.

Staat uw zorgverzekeraar niet in dit rijtje? Kijk eens op hun website of in de Google of iTunes app store, inmiddels hebben vrijwel alle (grote) verzekeraars namelijk een app voor hun klanten.

Er zijn nog geen reacties

Reageren