Kinderen meer laten bewegen met apps

Of je kind nou diabetes, overgewicht of een hartaandoening heeft, bewegen is altijd belangrijk. Deze drie apps zijn niet alleen leuk, ze zorgen er ook voor dat kinderen meer bewegen.

Wokamon: Huisdier groeit bij beweging

In de Chinese app Wokamon moeten kinderen bewegen om hun dier in leven te houden. Een kind kiest eerst een dier. Wanneer het kind beweegt, groeit het dier. Zonder beweging verpietert het diertje. De app meet het aantal stappen, de afgelegde afstand en de verbrande calorieën. Ook kunnen kinderen een wedstrijdje met hun vriendjes of vriendinnetjes aangaan. De app kan samenwerken met wearables als Fitbit en Moves.

Download Android of iOS

Leapband: Bewegen? Meer punten en meer uitdagingen

 

LeapBand heeft hetzelfde principe als Wokamon. Alleen is LeapBand een smartwatch waarop het spel zich afspeelt. Deze is speciaal ontworpen voor kinderen van vier tot zeven jaar. Ouders kunnen vijftig uitdagingen bedenken en invoeren voor hun kinderen. Denk aan een potje voetbal of twee minuten hoepelen. Met bewegen verdienen de kinderen punten op het horloge, waarmee ze iedere keer nieuwe uitdagingen en oefeningen vrij spelen. Als een aap lopen bijvoorbeeld.

Troovie: Zelf een speurtocht maken

Met de app van Troovie kunnen ouders en/of kinderen samen een speurtocht maken. De gebruikers kunnen een verhaallijn voor de speurtocht kiezen, een route uitzetten, kant-en-klare-opdrachten toevoegen en een prijs kiezen. Zo kunnen kinderen gedurende de route monsters vangen of zoek gaan naar een geheime schat. Als prijs kunnen de ouders bijvoorbeeld ervoor kiezen dat kinderen het toetje uit mogen zoeken of iets anders waar ze van houden.
De kinderen gaan op pad met een smartphone of tablet. Ze volgen de route en voltooien de opdrachten. De app heeft verschillende verhaallijnen en geeft advies voor routes en opdrachten. 

Download Android of iOS

Patiëntenfederatie Nederland – eigenaar van DigitaleZorgGids.nl – kan niet garanderen dat deze producten veilig omgaan met jouw gegevens. Wij adviseren je de privacyverklaring en voorwaarden van de app goed te lezen voordat je de app installeert op je telefoon.

Meer weten?
- Kinderen voorbereiden op een onderzoek in het ziekenhuis: 4 apps

- Wat kunnen zorgrobots voor jou betekenen?

Er zijn nog geen reacties

Reageren