Kom ook en praat mee over de ontwikkeling van de PGO

Persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) zijn zo goed als klaar voor gebruik. Nu is het de bedoeling dat PGO-makers, zorgaanbieders en zorggebruikers veilig en probleemloos gezondheidsgegevens met elkaar gaan delen. Op het MedMij-event op 27 november discussiëren zij met elkaar hoe ze dat tot een succes kunnen maken. Kom je ook?

Een PGO is een digitaal hulpmiddel dat levenslang toegang geeft tot je gezondheidsgegevens via een app of website. De gegevens zijn bij al je verschillende zorgverleners opgeslagen. Via de app of website kun je die gezondheidsgegevens verzamelen, gebruiken en delen met bijvoorbeeld familie of andere zorgverleners als jij dat wilt. Zo houd jij grip op je gezondheidsgegevens - van behandeling tot labuitslagen, medicatie en gegevens die je zelf hebt bijgehouden, bijvoorbeeld via een stappenteller. MedMij zorgt ervoor dat alle gegevens veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden

Het event start om 13.15 uur met de inloop. Zowel zorgaanbieders als ict-leveranciers en geïnteresseerde zorggebruikers zijn welkom. Rond 14.00 uur stapt voormalig verpleegkundige en oud-Tweede Kamerlid Sabine Uitslag het podium op voor een verhaal over de menselijke maat in de zorg. Om 15.20 uur starten de sessies waar jij je mening kunt geven. 

Sessies

De PGO zorgt voor verandering en verbetering van de zorg

MedMij heeft de eerste stap gezet om gegevensuitwisseling mogelijk te maken. Hoe gaan we dit verder vormgeven? Margo Brands van MedMij Support stimuleert iedereen om aan te geven wat er nú nodig is om PGO’s tot een succes te maken. Je gaat hier in discussie met PGO-makers, zorgaanbieders en andere zorggebruikers. Zetten we samen de tweede stap?

Help, mijn dokter wil geen gegevens delen!

Laurens Rijpstra van Patiëntenfederatie Nederland en MedMij vertelt in deze sessie wat jij kunt doen als de arts geen gegevens met je wil delen, welke rechten je hebt en geeft voorbeelden over het delen van gegevens. Niet alleen hij is aan het woord, ook jij mag vertellen wat je denkt te kunnen doen.

Hoe kan ik werken met een PGO?

Ook kun je vijf verschillende PGO’s bekijken. Wat kun je er allemaal mee? En hoe moeilijk of makkelijk is het eigenlijk om met een PGO te werken? Je kunt het zelf ervaren, want Curavista, Drimpy, Ivido, VitalHealth Software en Quli stellen hun PGO de hele middag beschikbaar voor jou.  

Praktische informatie

Datum: dinsdagmiddag 27 november
Locatie: Van der Valk Hotel Utrecht (Winthontlaan 4-6, Utrecht)
Tijd: vanaf 13.15 uur t/m 18.00 uur
Aanmelden

Meer weten?
- Bekijk alle PGO’s die je gelijk zelf kunt gebruiken
- ‘Een PGO geeft mij de regie’

19 november 2018
Kom ook en praat mee over de ontwikkeling van de PGO

Er zijn nog geen reacties

Reageren