Opvallende nieuwe digitale zorg apps in april

DigitaleZorgGids bekijkt maandelijks welke gezondheid- en fitnessapps het meest gedownload worden in de iOS en Android appstores en bespreekt wat er opvalt.

Health & fitness 

De van oorsprong Deense fitness app Endomondo is wereldwijd razend populair, maar zagen we nauwelijks terug in de Nederlandse app-download overzichten. Tot hij vorige maand ineens in de download top 10 verscheen. Endomondo is een app om tijdens het trainen informatie als snelheid, duur, afstand of verbrande calorieën bij te houden. De app bevat een audio-coach die je tijdens het sporten aan kunt zetten om je extra te motiveren. Jouw hardlooprondje kun je na afloop via de app delen met vrienden of op sociale media. 

De populaire Deense fitness app Endomondo nu ook eindelijk in de Nederlandse top 10 downloads

Een andere opvallende stijger is de app AutoSleep. Deze app is gemaakt voor de Apple Watch en kan gebruikt worden om je slaap bij te houden. De app gebruikt de informatie die de sensoren in de Apple Watch verzamelen. Dat gaat om beweging in je slaap, hartslag en de tijd die je (slapend) in bed hebt doorgebracht. De app kost 2,99. 

Er staat ook een Nederlandse app in de top 10 downloads. Namelijk de app Breasy! Deze app helpt gebruikers om op adem te komen als ze bijvoorbeeld vanwege spanning of stress moeite hebben om hun ademhaling onder controle te houden. De app bevat ademhalingsoefeningen die je vaker kunt herhalen. Je betaalt 99 eurocent voor Breasy! 

Breasy helpt je om weer op adem te komen na een periode van spanning en stress

In de top 10 downloads in de App Store zagen we ook een nieuwe naam voorbijkomen: The Wonder Weeks. Deze app kost €1,45 en is gericht op jonge ouders die in de eerste paar levensweken van hun baby wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. The Wonder Weeks is een vertaling van het Nederlandse boek (en de gelijknamige app) Oei! Ik groei, waarin wordt omschreven welke groeisprongen in een baby doormaakt en welke dingen daarbij komen kijken. 

Medisch 

De tekentijd is weer aangebroken en dat zien we zelfs terug in het overzicht van meest gedownloade medische apps. Een snelle stijger afgelopen maand was de app Tekenbeet van het RIVM. Deze gratis app helpt mensen bij het snel en correct verwijderen van teken. Je hebt geen internetverbinding nodig om van de app gebruik te maken. Tekenbeet bevat ook een ‘tekenradar’ met de actuele tekenactiviteit in Nederland. 

De tekentijd is weer aangebroken: de Tekenbeet van RIVM is daardoor direct een snelle stijger in de top 10 downloads

Een andere opvallende stijger was de 112 App. Deze app stond een paar maanden terug ook al in het overzicht, maar werd afgelopen maand ineens weer een stuk meer gedownload. De 112 App helpt mensen die 112 hebben gebeld bij het duidelijk maken van hun locatie door middel van GPS. In de app kan ook een kopie van je zorgpas of ID en eventueel medicatiedossier worden opgenomen. 

Voor 1,99 euro werd de app Anatomy Head & Neck Quiz ook opvallend veel gedownload in april. Met deze app kunnen zorgprofessionals in opleiding hun kennis van het menselijk lichaam, met name rondom het hoofd en de nek, toetsen. De app bestaat uit 230 anatomie vragen die ieder met vier mogelijke antwoorden beantwoord kunnen worden. 

Benieuwd welke apps er vorige maand in dit overzicht stonden?

Er zijn nog geen reacties

Reageren