Opvallende nieuwe digitale zorg apps in februari

DigitaleZorgGids bekijkt maandelijks welke gezondheid- en fitnessapps het meest gedownload worden in de iOS en Android appstores en bespreekt wat er opvalt.

Health & fitness 

Overzicht iOS app store februari 2017, categorie health & fitness

Een opvallende nieuwe naam in het iOS download overzicht: Voor Goud – Pure winst met Joel Beukers! Deze app is gemaakt door online coach Joel Beukers en helpt mensen bij het bereiken van hun fitnessdoelen. De app biedt dagelijkse trainings- en voedingsschema’s. Voor elke oefeningen die een gebruiker uitvoert, krijgt hij of zij een gouden beker. Daarmee kan men uiteindelijk iets winnen, maar wat dat houden de makers momenteel nog geheim. 

Prijzen winnen met de Voor Goud app van online coach Joel Beukers

Een andere snelle stijger is de app Fitly Nutrition and Exercise. Deze app bevat ruim driehonderd work-out video’s, ontwikkeld in samenwerking met allerlei topatleten, die men thuis uit kan voeren. Je kunt in de app vragen stellen over sporten of voeding en krijgt antwoord van iemand van Fitly. De app kan daarnaast gebruikt worden om voeding in bij te houden en om stappen in te tellen (door de koppeling met Apple’s gezondheidsapp Health). De app heeft overigens ook een Apple Watch-app. 

In de Android app store viel de Prental Zwangerschappsapp op. Deze app is bedoeld voor aanstaande moeders om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van hun baby in de buik. De app bevat een groei kalender en handige tips en adviezen. Uiteraard heeft de app ook een commerciële lading: de app bevat een uitzetlijst en een overzicht van aanbiedingen in de winkel. 

TomTom (bekend van hun navigatiesystemen en sporthorloges) lanceerde begin deze maand hun nieuwe app TomTom Sports en staat daarmee in de top downloads van februari. De TomTom Sports app werkt samen met alle TomTom sporthorloges en trackers en koppelt met apps RunKeeper, MapMyFitness of Strava. De app stuurt motiverende berichten, toont trends en vergelijkingen bij activiteiten en bevat allerlei sociale functies zoals challenges met andere gebruikers en de mogelijkheid om scores eenvoudig te delen via sociale media. 

TomTom lanceerde deze maand hun nieuwe app - deze is meteen in de top 10 downloads gekomen

De betaalde app Aqualert – water herinnering werd deze maand ook veel gedownload. De app helpt – zoals de naam al doet vermoeden – gebruikers eraan te herinneren iedere dag voldoende water te drinken. De app bevat onder andere een reminder functie en een weekoverzicht van je waterinname. Er is ook een gratis versie van de app beschikbaar. 

Medisch 

Tussen de top gedownloade medische apps staat deze maand Milk - Breastfeeding timer and log, een app ontwikkeld door een Nederlands webbedrijf. In deze app kunnen moeders die borstvoeding geven bijhouden hoeveel en wanneer de baby gedronken heeft en eventueel andere relevante informatie over slaap of volle luiers noteren. Er zijn veel apps die een dergelijke functie hebben, maar Milk valt wel op vanwege zijn mooie vormgeving. 

Met de Milk app kunnen moeders bijhouden hoeveel en wanneer hun baby borstvoeding hebben gegeven

Een opvallende medische Android app is de Acupuncture Assistant app. Deze app helpt studenten en professionele acupuncturisten met het bijspijkeren van hun kennis over acupunctuurpunten en – behandelingen. De app is wel prijzig: je betaalt er €8,49. 

Benieuwd welke apps er vorige maand in dit overzicht stonden?

Er zijn nog geen reacties

Reageren