Opvallende nieuwe digitale zorg apps in januari

DigitaleZorgGids bekijkt maandelijks welke gezondheid- en fitnessapps het meest gedownload worden in de iOS en Android appstores en bespreekt wat er opvalt.

Health & fitness 

Overzicht iOS app store januari 2017, categorie health & fitness

Het was Apple's gratis app van de week. Dat kan verklaren waarom Waterminder in januari ineens zo hoog (#2) scoorde in de top tien downloads. Waterminder is bedoeld om bij te houden hoeveel je drinkt op een dag en zo te bepalen of dat eigenlijk wel voldoende is. Hoewel de naam anders doet vermoeden, kunnen ook andere dranken als koffie, thee of sap worden bijgehouden. 

Waterminder: een app om bij te houden hoeveel je drinkt op een dag

Toeval of niet: een flinke stijger aan het begin van het nieuwe jaar is de Basic Fit app. Deze app van de gelijknamige sportschool kan gebruikt worden om beweging, voeding of gewicht bij te houden, oefenschema’s te maken en work-out video’s te bekijken. Er is ook een pro versie van de app, die kost 3,99 per maand. 

In de Android store viel de 1,99 kostende app Pause op. Deze app, gebaseerd op de principes van Tai Chi en mindfulness, helpt gebruikers te ontspannen door middel van rustgevende oefeningen op hun smartphone. 

De Pause app: ontspannen door middel van rustgevende oefeningen

De meest opvallende app in het overzicht van Android ‘gezondheid en fitness’-apps, is een app die helemaal niet per se gericht is op gezondheid. De app Geocoaching is een spel waarbij gebruikers via gps op zoek moeten naar ‘schatten’ die wereldwijd verstopt liggen. Een bijkomend voordeel van zo’n app is natuurlijk wel dat mensen in beweging komen, vandaar dat Geoaching waarschijnlijk in het fitness overzicht is opgenomen.

 

Medisch 

Overzicht Android Play Store januari 2017, categorie medisch

De app SurgeOn 3D Skull Atlas werd niet alleen deze maand gelanceerd, maar staat in januari ook bovenin de top tien meest gedownloade medische apps. De app – die een zeer gedetailleerd overzicht biedt van de anatomie van de schedel - is ontwikkeld door medische professionals en grafische vormgevers die met de nieuwste 3D technologieën hebben gewerkt. 

De 2,99 kostende Diapp werd in januari ook veel gedownload. De app ondersteunt mensen met diabetes bij het berekenen van het totale aantal koolhydraten per maaltijd en indien nodig bij het bepalen van de juiste hoeveelheid insuline. De app bevat 950 producten, maar gebruikers kunnen zelf ook producten toevoegen. 

Een andere opvallende stijger is de 112 app. Deze app werd ontwikkeld door een Nederlandse man die na het zien van een ongeluk direct 112 belde, maar daarna niet goed wist te vertellen waar hij zich precies bevond. Om dit in de toekomst te voorkomen, bedacht hij 112 app. De app toont de gps-coördinaten van je locatie en geeft de stad, postcode of straat als deze beschikbaar zijn. De Android-app is gratis te downloaden. 

Tenslotte een app specifiek gericht op medewerkers van de kinderopvang. De KIDDI app van het RIVM bevat informatie over (infectie)ziekten en hygiënerichtlijnen voor crèches, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang. De app is zowel geschikt voor iOS als Android toestellen en is gratis beschikbaar. 

Benieuwd welke apps er vorige maand in dit overzicht stonden?

3 februari 2017
Opvallende nieuwe digitale zorg apps in januari

Er zijn nog geen reacties

Reageren