Opvallende nieuwe digitale zorg apps in maart

DigitaleZorgGids bekijkt maandelijks welke gezondheid- en fitnessapps het meest gedownload worden in de iOS en Android appstores en bespreekt wat er opvalt.

Health & fitness 

De top 10 downloads voor iOS in de categorie Health en Fitness voor maart 2017

De $2,99 kostende app Sway is een zogeheten mindfulness app. Je gebruikt de app om te leren ontspannen en concentreren. De app bevat zes type oefeningen die je gedurende de dag kunt uitvoeren. Sway is van dezelfde makers als Pause, een app die we regelmatig in het overzicht met meest gedownloade health & fitness apps terugzien. 

De app Sway kwam deze maand in de download top 10. De app leert je te ontspannen en concentreren.

De app Afstand (wandel, hardloop & fiets GPS) werd deze maand ook meer gedownload. Afstand kost 0,99 cent en is volgens de makers ‘dé app voor sportieve wandelaars, hardlopers of fietsers’. De app kan gebruikt worden om loop- en fietsprestaties bij te houden, zoals locatie en snelheden. De app geeft een uitgebreid overzicht met grafieken en kaarten, die je eventueel kunt delen via e-mail of sociale media. 

In het Android overzicht viel de 30-daagse fitness uitdaging deze maand op. Deze app werd ontworpen door een professionele fitnesstrainer en helpt bij het verbeteren van je gezondheid en algemene fitheid. De app bevat oefeningen die thuis uitgevoerd kunnen worden, gefocust op buikspieren, billen en of het hele lichaam. De oefeningen zijn onderverdeeld in 3 niveaus zodat vrijwel iedereen van de app gebruik kan maken, aldus de makers. 

Met de 30-daagse fitness uitdaging bevat allerlei oefeningen onderverdeeld in 3 niveaus

Een opvallende betaalde Android app is Water Time Pro – Watertijd. Deze app herinnert gebruikers eraan om voldoende water te drinken op een dag. Je krijgt notificaties als het tijd is om weer een glaasje te drinken. De app ontvangt veel positieve reviews van mensen die zeggen dat ze dankzij de app meer water drinken iedere dag.  

De laatste nieuwkomer in het overzicht is de Mindfulness Mentor app. Deze 7,99 euro kostende app bevat een 8-weekse Mindfulness training. Het is een Nederlandstalige app die gebruikers ondersteunt bij het leren mediteren en ontspannen. De app bevat daarnaast inspiratievideo’s over mindfulness.

 

Medisch

De iOS app ZwApp is een zwangerschapsapp ontwikkeld door verloskundigen uit het Slingelandziekenhuis in Doetichem. Aanstaande moeders vullen eerst wat persoonlijke informatie in over hun zwangerschap en medische achtergrond. Zo zorgt de app ervoor dat vrouwen op het juiste moment de informatie ontvangen die voor hen relevant is tijdens hun zwangerschap. De app kan ook gebruikt worden om een dagboek bij te houden of afspraken te noteren. Tenslotte biedt ZwApp een (ook zonder internet te gebruiken) bibliotheek met informatieve artikelen over zwangerschap. Benieuwd naar nog meer zwangerschapsapps? 

In het Android top-10 downloads overzicht valt de Nederlandstalige app Lower Back Pain App op. Deze app kost 0,99 cent en biedt een oefenprogramma dat tien weken duurt om (lage) rugklachten te verminderen of verbeteren. De oefeningen zijn gericht op mobilisatie, stabiliteit en kracht. 

Tenslotte valt de nieuwe app Menstruatiekalender op. Deze app kan gebruikt worden door vrouwen die om wat voor reden dan ook zicht willen houden op hun menstruatie, cyclus, ovulatie en kans op zwangerschap (vruchtbare dagen). In de kalender-app kan allerlei relevante medische informatie worden bijgehouden, waaronder gewicht, lichaamstemperatuur, symptomen of stemming. 

Benieuwd welke apps er vorige maand in dit overzicht stonden?

Er zijn nog geen reacties

Reageren