Opvallende nieuwe digitale zorg apps in mei

DigitaleZorgGids bekijkt maandelijks welke gezondheid- en fitnessapps het meest gedownload worden in de iOS en Android appstores en bespreekt wat er opvalt.

Health & fitness 

Met het van start gaan van de Alpe d’HuZes op 1 juni is het niet vreemd dat de Alpe d’HuZes App 2017 volop werd gedownload in mei. Met de officiële app van het event blijven deelnemers, vrijwilligers, supporters en thuisblijvers op de hoogte van het sportevenement in Frankrijk. 

Een andere opvallende stijger in het gratis iOS overzicht is Audio Fitness App. Deze workout app combineert de coaching van een professionele trainer met een motiverende playlist. De app bevat honderd fitness lessen, van hardlopen tot cardio of trimfietsen, en bidet met een passend trainingsschema hulp aan mensen die willen trainen voor een marathon (of een halve). 

Hoewel de app al langer bestaat, werd de afgelopen maand Lifesum weer extra vaak gedownload. Lifesum is een lifestyle coaching app waar je als gebruiker zelf een doel kunt stellen. Bijvoorbeeld afvallen of aankomen, meer bewegen of gezonder eten. Lifesum helpt dit te bereiken door kleine, dagelijkse gewoontes te veranderen. 

Het rennen hangt blijkbaar in de lucht, want de 3,49 kostende app Get Running (Couch to 5K) stond ook ineens in de top tien downloads. Deze app helpt gebruikers om binnen een aantal weken vijf kilometer hard te kunnen lopen. Je bouwt langzaam op met trainingsschema’s en een digitale coach. Get Running houdt rekening met rustdagen en de tijd die je nodig hebt om te herstellen van een hardloopsessie – zeker als beginner.

 

Waarschijnlijk willen veel mensen snel voor de zomervakantie nog even een kilo’tje of twee kwijt, want Lose Weight In 30 Days voor Android werd ook opvallend vaak gedownload in mei. Deze app bevat een sport- en eetschema om binnen vier weken meer in vorm te raken. Volgens de makers is de app specifiek ontworpen voor vrouwen, maar kunnen mannen de app ook goed gebruiken.

 

Medisch 

De in april gelanceerde IZA Zorg app van zorgverzekeraar VGZ valt op in de medische app top tien. Via de IZA Zorg app kunnen verzekerden declareren door een foto van hun nota te maken en deze te versturen. De app maakt ook inzichtelijk hoeveel eigen risico je nog hebt. 

Hij staat pas een paar dagen in de Appstore, maar mijnRaboud werd direct volop gedownload. In mijnRaboud kunnen patiënten van het Radboudumc in Nijmegen hun patiëntendossier raadplegen en een digitale agenda met routeplanner bij te houden. De app heeft op dit moment nog niet zoveel mogelijkheden als de webversie van mijnRaboud. Een patiënt kan bijvoorbeeld nog geen persoonsgegevens wijzigen of resultaten van metingen inzien via de app. Binnenkort wordt het wel mogelijk om herhaalrecepten aan te vragen.

 

Slaap-apps, daar heb je ze weer. Ook een opvallende stijger in de app downloads in mei is Sleep Talk & Snoring Recorder. Deze app doet precies wat de naam omschrijft: gesnurk en gepraat in je slaap opnemen. Deze app heeft dan ook vooral een amusementswaarde. Je kunt je favoriete geluiden opslaan en delen via sociale media of e-mail. Je kunt de geluiden uit Sleep Talk & Snoring Records overigens wel opslaan in Gezondheid, de gezondheidsapp van Apple die standaard op iedere iPhone zit. 

My Gratitude Journal is ook een nieuwe naam. Deze app kost 1,75 en belooft je een gelukkier leven is slechts vijf minuten per dag. Gebaseerd op een bewezen mindfulness techniek laat de app een gebruiker iedere dag in een dagboek invullen waar hij of zij dankbaar voor is en daar eventueel ook foto’s aan toevoegen. Dat gevoel van dankbaarheid zou volgens de makers namelijk stress doen verminderen en je blijer maken. Het dagboek is beschermd met een persoonlijke code en als je wilt kun je jouw verhalen als PDF naar jezelf toesturen vanuit My Gratitude Journal. 

Benieuwd welke apps er vorige maand in dit overzicht stonden?

Er zijn nog geen reacties

Reageren