Video-consult bij de huisarts (3): een virtuele huisartsenpraktijk?

Steeds meer huisartsen bieden naast een regulier consult in de spreekkamer of een telefonisch consult ook de mogelijkheid om digitaal een vraag te stellen. Bijvoorbeeld via e-mail of het online portaal van de huisarts, maar soms ook via een video-verbinding. Arts en patiƫnt zitten niet in dezelfde ruimte, maar kunnen elkaar op die manier toch zien en spreken. Digitale Zorggids spreekt met drie huisartsen die ervaring hebben met het aanbieden van deze digitale zorgdienst. Deze week: een virtuele huisartsenpraktijk?

Wanneer een patiënt van Bart Timmers geen tijd of mogelijkheid heeft om naar de praktijk te komen, dan kan hij of zij op afstand via een video-consult de huisarts spreken. Het daadwerkelijke gebruik van deze dienst valt echter nog tegen, merkt Timmers. Huisartsen Bart van Pinxteren en Hilderik van Schaik willen het video-consult graag bieden aan hun patiënten, maar lopen tegen onder andere technische problemen aan. Toch zijn de drie huisartsen het er unaniem over eens dat het video-consult op zich grote voordelen kan hebben voor de patiënt.

Wat zou er moeten gebeuren om het video-consult net zo prettig en gebruikelijk te maken als het telefonisch consult? Huisarts Van Schaik heeft goed voor ogen hoe het beter kan. “Het liefst zou ik mijn patiënten één systeem bieden waarin ze zowel afspraken kunnen maken, als herhaalmedicatie aanvragen en een video-consult kunnen doen. Dit alles moet met hetzelfde gemak gaan als waarmee een patiënt de telefoon oppakt om even te bellen”, aldus Van Schaik. De Vlissingse huisarts vraagt zich naar eigen soms af wat de meerwaarde is van die speciale programma’s voor het video-consult. “Men geeft er toch de voorkeur aan om diensten te gebruiken die je al kent, zoals Whatsapp, Skype of FaceTime. Als patiënten zelf bewust zijn van de privacy-bezwaren bij dergelijke diensten, wie ben ik dan om hen niet via die kanalen te woord te staan?”

Van Pinxteren zou de gebruiksvriendelijkheid van de video-consult software voor patiënten graag nog vergroot zien. “Het zou er niet toe moeten doen vanaf welk apparaat je inlogt of met welke internetbrowser je werkt. Het video-consult moet niet alleen interessant zijn voor tech savy hipsters, maar ook voor mensen die misschien minder gewend zijn om met internet en computers te werken.”

Timmers is tevreden met PatientHub, maar merkt dat patiënten er nog niet veel naar vragen. “Dat heeft er deels vast mee te maken dat het bij mij niet heel duidelijk is dat ik een video-consult aanbied. Het staat niet heel duidelijk op mijn website. Dus als ze het pas in de spreekkamer op het scherm lezen is het eigenlijk alweer te laat”, grapt de huisarts.

Volgens Timmers is het belangrijk om te benadrukken dat leeftijd volgens hem geen rol speelt. “Natuurlijk kan het zijn dat een ouder iemand een nieuwe techniek wat minder snel oppikt. Maar ik – en mijn collega’s – hebben talloze voorbeelden van situaties waarin het wel goed werkt. Bijvoorbeeld een vrouw van 78 die na enkele video-consulten expliciet tegen mij zei: ik vind het zo fijn dat ik dit nog kan doen. Nu kan ik tegen mijn kinderen zeggen: kijk eens, ik draai ook nog mee in de maatschappij!”.

Het video-consult, als een van de manieren waarop patiëntencontact kunnen leggen met de huisarts, heeft volgens de drie huisartsen die de Digitale Zorggids sprak in ieder geval veel potentie. Er kleven nadelen aan, maar er zijn ook voldoende voordelen te benoemen: zowel voor de arts als de patiënt. Volgens Timmers, Van Pinxteren en Van Schaik zullen we het video-consult steeds vaker terug gaan zien. “We zijn er technisch gezien nog niet, maar de basis is gelegd”, zegt huisarts Timmers. “Ik zie het wel voor me dat patiënten over een paar jaar standaard via een video-consult contact leggen en ik alleen de patiënten bezoek bij wie dat nodig is. Een virtuele huisartsenpraktijk!”

Vorige aflevering gemist? Lees hier terug: ‘Video-consult met de huisarts: wat werkt wel en wat werkt niet?’ En ‘Video-consult bij de huisarts: wat zijn de voor- en nadelen?

Heeft u weleens een video-consult gehad? Deel uw ervaring op Digitale Zorggids.

 

Digitale dienst: Videoconsult
29 augustus 2016
Video-consult bij de huisarts (3): een virtuele huisartsenpraktijk?

Er zijn nog geen reacties

Reageren