Wat zijn de meest gedownloade diabetes apps?

Veel mensen met diabetes zijn dagelijks bezig met het tellen van koolhydraten, het bijhouden van voeding, beweging en toegediende medicatie en het monitoren van de bloedsuiker. Speciale diabetes-apps kunnen helpen hier zicht en grip op te houden. Steeds meer van die applicaties bieden ook de mogelijkheid om deze data digitaal te delen met een diabetesverpleegkundige of andere zorgverlener. Er staan inmiddels talloze apps in de Google Play store, maar een paar steken er wat downloadcijfers en positieve reviews bovenuit.

mySugr (4,6 o.b.v. 15.962 reviews)

De verdeling van waarderingen over de MySugr app (Google Play Store)

De app mySugr is een online dagboek gericht op het monitoren, controleren en beheren van uw diabetes type 1 of 2. De app kan gebruikt worden om allerhande gegevens bij te houden (zoals maaltijden, medicijnen, koolhydraten inname of bloedsuikerspiegel) en deze in inzichtelijke grafieken teruggekoppeld te krijgen. mySugr bevat daarnaast motiverende feedback voor het omgang met diabetes, maar ook informatie om hypo’s te voorkomen. De app heeft ook een ingebouwde Bolus Calculator. Gebruikers van de Google Fit app kunnen de data uit deze app direct integreren in mySugr. Het is ook mogelijk om overzichten met data als pdf of Excel bestand te downloaden om te delen met een zorgverlener. De basis mySugr app is gratis, de Pro versie kost 2,99 euro.

Diabetes:M (4,6 o.b.v 13.261 reviews)

De verdeling van waarderingen over de Diabetes:M app (Google Play Store)

De smartphone en tablet app Diabetes:M helpt om grip te houden op alle aspecten van het leven met diabetes. De app kan gekoppeld worden aan de apps of online omgevingen van verschillende glucosemeters en insulinepompen. Diabetes:M koppelt ook met allerlei andere fitness en gezondheidsapps, waaronder Garmin, Fitbit, Human, Strava, My Fitness Pal, Health Mate of Weight Watchers. Het is eenvoudig om in de app voedingsiname bij te houden vanwege de uitgebreide database met voedingsmiddelen. Wie in het bezit is van een Android smartwatch kan op het horloge data invoeren en inzien. De basis app is gratis, gebruikers die meer functies in de app willen kunnen een betaald abonnement nemen van 5,49 per maand.

Glucose Buddy (4,4 o.b.v. ‎14.030 reviews)

De verdeling van waarderingen over de app Glucose Buddy (Google Play Store)

De Engelstalige app Glucose Buddy is eveneens een diabetes logboek. De app kan gebruikt worden om data in te voeren en op te slaan en hier een duidelijk overzicht van te krijgen. Bijvoorbeeld bloedglucose of HbA1c, medicatie (insuline doseringen), beweging, gewicht of bloeddruk. De data wordt in de vorm van een grafiek of tabel weergegeven, om op die manier bepaalde trends of ontwikkelingen te kunnen volgen. De data kan ook gedeeld worden met een zorgverlener door direct vanuit de app een mail te sturen. Gebruikers kunnen in Glucose Buddy instellen om reminders (in de vorm van push notificaties) te ontvangen voor het meten van hun bloedsuiker of andere waarden. Een nadeel van Glucose Buddy is dat deze app niet Nederlandstalig is. De basis app is gratis, de uitgebreide versie kost 3,99 per maand.

Aandoening: Diabetes
18 september 2017
Wat zijn de meest gedownloade diabetes apps?

Er zijn nog geen reacties

Reageren