Welke PGO’s je nu zelf kunt gebruiken

Veel digitale zorgomgevingen vragen een samenwerking met jouw zorgverlener voordat jij jouw gegevens kunt zien. Dit noemen wij geen Persoonlijk GezondheidsOmgeving (PGO), maar een portaal. Daarom maakten wij een lijst met alle PGO's die je zelf kunt gebruiken zonder tussenkomst van de zorgverlener.

Een PGO is een app of website die je levenslang kunt gebruiken om je gezondheidsgegevens te verzamelen, beheren en delen. Hiermee houd je grip op je eigen gezondheidsdata: van behandeling tot medicatie, onderzoek uitslagen en inentingen. Het gaat hier niet alleen om de gegevens uit het ziekenhuis, maar ook van bijvoorbeeld de diëtist, fysiotherapeut of sportschool.

Ook kun je zelf kiezen met welke leverancier je in zee gaat. Vaker heeft een digitaal portaal van bijvoorbeeld de huisarts dezelfde functies als een PGO. Alleen kun jij niet kiezen welk portaal je gaat gebruiken. Bij een PGO kan dat wel.

MedMij werkt aan een afsprakenstelsel

MedMij werkt hard aan een afsprakenstelsel dat gegevens delen tussen een zorgverlener en zorggebruiker veilig en probleemloos kan. De leverancier moet zijn PGO zo maken dat het aan de afspraken voldoet. Als hij zover is, krijgt de PGO het zogenoemde ‘MedMij-stempel’. Momenteel is er nog geen PGO die dit stempel heeft. De PGO’s die we in dit blog noemen, zijn allemaal met MedMij in gesprek om te voldoen aan de afspraken.

Bekijk alle PGO’s die je zelfstandig kunt gebruiken

Er zijn nog geen reacties

Reageren