E-consult 985x279

E-consult

Wat is een e-consult?

E-consult 250x172

Onder een e-consult verstaan we alle vormen van digitaal contact met uw zorgverlener. Bijvoorbeeld via de e-mail, of de chatfunctie in een zelfmanagementplatform, app of patiëntenportaal. Ook hier geldt: het verschilt per zorgverlener welke communicatiemogelijkheden hij of zij biedt. Wellicht vermeldt uw huisarts dat niet op de site, maar kunt u best met hem of haar mailen als u even snel een vraag wilt stellen. Of kunt u via het patiëntenportaal van uw ziekenhuis contact hebben met de medisch specialist om de uitslag van een onderzoek te bespreken. 

Welke vorm het e-consult ook heeft, het idee van deze digitale zorgdienst is dat u onafhankelijk van het tijdstip of de locatie contact kunt hebben met uw zorgverlener. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier (minder dringende) klachten of problemen te bespreken of tussen de consulten door vragen te stellen. 

Wanda Rooken heeft regelmatig via een e-consult contact met haar arts. “Ik hou tijd over voor leuke dingen in het leven”. Lees hier haar verhaal

Meer weten over het e-consult?

Welke producten zijn er voor e-consult?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Welke zorgaanbieders bieden e-consult aan?

Er zijn in totaal 128 zorgaanbieders die e-consult aanbieden. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Best gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders op ZorgkaartNederland

Biedt uw eigen zorgaanbieder deze digitale zorgdienst aan?

Blogs