E-consult 985x279

E-consult

Wat is een e-consult?

E-consult 250x172

Onder een e-consult verstaan we alle vormen van digitaal contact met jouw zorgverlener. Bijvoorbeeld via de e-mail, of de chatfunctie in een zelfmanagementplatform, app of patiëntenportaal. Ook hier geldt: het verschilt per zorgverlener welke communicatiemogelijkheden hij of zij biedt. Wellicht vermeldt je huisarts dat niet op de site, maar kun je dat het best mailen als je even snel een vraag wil stellen. Of kan je via het patiëntenportaal van jouw ziekenhuis contact hebben met de medisch specialist om de uitslag van een onderzoek te bespreken. 

Welke vorm het e-consult ook heeft, het idee van deze digitale zorgdienst is dat je onafhankelijk van het tijdstip of de locatie contact kan hebben met je zorgverlener. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier (minder dringende) klachten of problemen te bespreken of tussen de consulten door vragen te stellen. 

Wanda Rooken heeft regelmatig via een e-consult contact met haar arts. “Ik hou tijd over voor leuke dingen in het leven”. Lees hier haar verhaal

Meer weten over het e-consult?

Welke producten zijn er voor e-consult?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs