Online behandeling 985x279

Online behandeling

Wat is een online behandeling?

Online behandeling 250x172

Behandelingen vinden tegenwoordig lang niet alleen plaats op locatie: ook online kan je behandeld en ondersteund worden. Het aantal diensten om via internet aan jouw geestelijke gezondheid te werken groeit. Het gaat hier bijvoorbeeld om sites of apps die je zelfstandig kan gebruiken om gratis en anoniem aan jouw geestelijke gezondheid te werken, bijvoorbeeld vanwege een depressie, angststoornis of drank- of drugsproblemen.

Deze nieuwe manier van behandelen op afstand wordt ook door steeds meer zorgprofessionals binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) omarmd. Binnen zorginstellingen worden online oplossingen met bestaande behandelingen gecombineerd. Bepaalde onderdelen van een behandeling, zoals opdrachten maken, oefeningen doen of informatie lezen en bekijken, kunnen immers prima zelfstandig en op afstand gedaan worden.

Vaak bieden online behandelmodules ook de mogelijkheid om (beveiligd) te mailen met je zorgverlener. Een combinatie van online behandelen en fysiek contact met een zorgverlener wordt ook wel blended care genoemd.

Jasper maakt gebruik van de dienst online behandelen voor zijn autisme spectrum stoornis. “Ik kan in mijn eigen tempo aan mijn ontwikkeling werken”. Lees hier zijn verhaal.

Meer weten over online behandeling?

Welke producten zijn er voor online behandeling?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs