Online herhaalrecept aanvragen 985x279

Online herhaalrecept aanvragen

Wat is een online herhaalrecept?

Online herhaalrecept aanvragen 250x172

In de wacht bij de herhaalreceptenlijn of met lege medicijndoosjes langs de apotheek: het aanvragen van een herhaalrecept is bij uitstek een handeling die prima digitaal kan. Gelukkig bieden steeds meer zorgverleners en apotheken de mogelijkheid om online een herhaalrecept voor langdurige medicatie aan te vragen. Zo’n online herhaalrecept-service betekent dat u zelf vanuit huis of onderweg een herhaalrecept kan samenstellen en aanvragen. 

Er bestaat geen algemene website of app waarop u uw medicatie kunt regelen. Afhankelijk van wat u zorgverlener biedt kunt u gebruik maken van een app voor op uw smartphone of tablet, een website of digitaal platform om een herhaalrecept aan te vragen. Daarvoor is bij sommige zorgverleners alleen een herhaalnummer nodig, bij anderen ook een BSN-nummer, naam of en adres. 

Cindy Oudshoorn maakt al gebruik van deze digitale zorgdienst: “Je bent niet meer afhankelijk van bepaalde tijden.” Benieuwd naar haar ervaring?

Meer weten over online herhaalrecepten?

Welke producten zijn er voor online herhaalrecept aanvragen?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Welke zorgaanbieders bieden online herhaalrecept aanvragen aan?

Er zijn in totaal 67 zorgaanbieders die online herhaalrecept aanvragen aanbieden. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Best gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders op ZorgkaartNederland

Biedt uw eigen zorgaanbieder deze digitale zorgdienst aan?

Blogs