Online herhaalrecept aanvragen: voordelen

Op je werk, tijdens de vakantie of onderweg in de trein: dankzij een online herhaalrecept kun je plaats- en tijdonafhankelijk je medicatie bestellen. Dat is wel zo praktisch voor iedereen die vaker van bepaalde medicatie gebruik maakt, bijvoorbeeld medicijnen voor chronische ziekten, pijnstillers of anticonceptie.

Hoe het aanvragen van zo’n herhaalrecept precies in zijn werk gaat, kan per zorgverlener verschillen. Sommige apotheken en zorgverleners bieden een speciale smartphone app waarmee het herhaalrecept geregeld kan worden, andere hebben een digitaal portaal waarop patiënten vanuit hun medicatieoverzicht medicijnen opnieuw kunnen bestellen. Het voordeel van die apps of portalen is dat jouw persoonlijke gegevens eenmalig worden geregistreerd en daarna opgeslagen blijven. Zo hoef je niet keer op keer je gegevens door te geven.

Het is soms even zoeken en uitproberen als je voor het eerst een online herhaalrecept aanvraagt, maar op den duur zorgt het voor meer gemak en vrijheid. Wil je weten of jouw huisarts of apotheek deze dienst al biedt? Kijk op de website van jouw zorgverlener of vraag het even na.