Persoonlijke gezondheidsomgeving: veelgestelde vragen

Voor wie is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

In principe voor iedereen. Of je jong, oud, chronisch ziek of gezond bent. Met een persoonlijke gezondheidsomgeving houd je grip op jouw gezondheid. Een persoonlijke gezondheidsomgeving is niet verplicht. Je kan zelf bepalen of je dit digitale hulpmiddel wil gebruiken.

Hoe kom ik aan een veilige persoonlijke gezondheidsomgeving?

Er zijn verschillende aanbieders van apps of websites die je kan gebruiken als persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Op DigitaleZorgGids kan je terecht voor een overzicht van het huidige aanbod van PGO’s. 

> Op zoek naar een persoonlijke gezondheidsomgeving? Start hier de PGO-keuzehulp

Om er zeker van te zijn dat de PGO die je kiest aan alle veiligheidseisen voldoet, kun je straks kiezen voor een PGO die voldoet aan MedMij. MedMij gaat ervoor zorgen dat iedereen die dat wil digitaal kan beschikken over al zijn of haar gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving. Of deze nu bij een huisarts, apotheek, fysiotherapeut of ziekenhuis vandaan komen. PGO’s die voldoen aan de spelregels en standaarden van MedMij zijn veilig, betaalbaar en toetsbaar op kwaliteit. Bekijk deze korte animatievideo voor meer informatie over MedMij. Op dit moment is MedMij nog in ontwikkeling en kan geen enkele PGO nog aan MedMij voldoen.

Kunnen anderen ook toegang krijgen tot mijn persoonlijke gezondheidsomgeving?

Bij PGO’s die voldoen aan de spelregels van MedMij ben je de enige die toegang heeft tot de informatie die in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving wordt bijgehouden. Je kan wel zelf bepalen met wie je bepaalde informatie in je PGO wil delen, bijvoorbeeld een familielid, mantelzorger of behandelaar.