Persoonlijke gezondheidsomgeving: veelgestelde vragen

Voor wie is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

In principe voor iedereen. Of u jong, oud, chronisch ziek of gezond bent. Met een persoonlijke gezondheidsomgeving houdt u grip op uw gezondheid. Een persoonlijke gezondheidsomgeving is niet verplicht. U kunt zelf bepalen of u dit digitale hulpmiddel wilt gebruiken.

Hoe kom ik aan een veilige persoonlijke gezondheidsomgeving?

Er zijn verschillende aanbieders van apps of websites die u kunt gebruiken als persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Op Digitale Zorggids kunt u terecht voor een overzicht van het huidige aanbod van PGO’s. Momenteel wordt er gewerkt aan een digitale keuzehulp, die u ondersteunt bij het selecteren van een voor u geschikte PGO. Er worden enkele vragen aan u voorgelegd in de PGO-keuzehulp om te achterhalen welke aspecten voor u belangrijk zijn. Op basis van uw antwoorden komt er een advies uit welk PGO het best aan uw wensen voldoet. Met de PGO-keuzehulp kunt u gedetailleerde informatie inzien over de PGO’s. Daarnaast kunt u verschillende PGO’s met elkaar vergelijken.

Om er zeker van te zijn dat de PGO die u kiest aan alle veiligheidseisen voldoet, kunt u straks kiezen voor een PGO dat voldoet aan MedMij. MedMij gaat ervoor zorgen dat iedereen die dat wil digitaal kan beschikken over al zijn of haar gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving. Of deze nu bij een huisarts, apotheek, fysiotherapeut of ziekenhuis vandaan komen. PGO’s die voldoen aan de spelregels en standaarden van MedMij zijn veilig, betaalbaar en toetsbaar op kwaliteit. Bekijk deze korte animatievideo voor meer informatie over MedMij. Op dit moment is MedMij nog in ontwikkeling en kan geen enkele PGO nog aan MedMij voldoen.

Kunnen anderen ook toegang krijgen tot mijn persoonlijke gezondheidsomgeving?

Bij PGO’s die voldoen aan de spelregels van MedMij bent u de enige die toegang heeft tot de informatie die in uw persoonlijke gezondheidsomgeving wordt bijgehouden. U kunt wel zelf bepalen met wie u bepaalde informatie in uw PGO wilt delen, bijvoorbeeld een familielid, mantelzorger of behandelaar.