Persoonlijke gezondheidsomgeving: voordelen

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) zorgt voor meer inzicht. Je vindt al jouw gezondheidsgegevens op één plaats. Zeker voor patiënten die bij meerdere zorgverleners komen, kan een persoonlijke gezondheidsomgeving uitkomst bieden.

Dankzij een persoonlijke gezondheidsomgeving ben je als patiënt ook meer betrokken bij jouw behandeling en is het makkelijker om overwogen beslissingen te maken. Dit draagt bij aan de kwaliteit van zorg en leven. 

Je kan zelf, op een later tijdstip, nog eens terugzoeken welke medicatie je gebruikt, hoe het met je meetwaarden zat of wat jouw behandelaar heeft geadviseerd. In je PGO kun je daarnaast zelf kijken of alle informatie die er over je is genoteerd en opgeslagen bij verschillende zorgverleners klopt en volledig is.

Een PGO geeft ook inzicht in trends en ontwikkelingen. Je kan jouw gezondheidsdata van een week, maand of jaar terugzien en ontdekken of gezondheidswinst heeft geboekt. Zo kan je bekijken welke medicijnen goed werken en of je behandeling effectief is.

Naast de gegevens die er in het ziekenhuis, door de huisarts of bij de apotheek over je worden bijgehouden, kan je het PGO ook gebruiken om zelf data te registreren die voor jou relevant zijn. Zo creëer je een compleet overzicht rondom je ziekte en gezondheid. Dat is niet alleen prettig voor jouzelf, maar eventueel ook voor je naasten en of zorgverlener(s). Jouw omgeving kan door het PGO desgewenst meer bij jouw behandeling en zorgtraject betrokken worden.

> Op zoek naar een persoonlijke gezondheidsomgeving? Start hier de PGO-keuzehulp