Persoonlijke gezondheidsomgeving: voordelen

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) zorgt voor meer inzicht. U vindt al uw gezondheidsgegevens op één plaats. Zeker voor patiënten die bij meerdere zorgverleners komen kan een persoonlijke gezondheidsomgeving uitkomst bieden.

Dankzij een persoonlijke gezondheidsomgeving bent u als patiënt ook meer betrokken bij uw behandeling en is het makkelijker om overwogen beslissingen te maken. Dit draagt bij aan de kwaliteit van zorg en leven. 

U kunt zelf, op een later tijdstip, nog eens terugzoeken welke medicatie u gebruikt, hoe het met uw meetwaarden zat of wat uw behandelaar heeft geadviseerd. In uw PGO kunt u daarnaast zelf kijken of alle informatie die er over u is genoteerd en opgeslagen bij verschillende zorgverleners klopt en volledig is.

Een PGO geeft daarnaast inzicht in trends en ontwikkelingen. U kunt uw gezondheidsdata van een week, maand of jaar terugzien en ontdekken of gezondheidswinst heeft geboekt. Zo kunt u bekijken welke medicijnen goed werken en of uw behandeling effectief is.

Naast de gegevens die er in het ziekenhuis, door de huisarts of bij de apotheek over u worden bijgehouden, kunt u het PGO ook gebruiken om zelf data te registreren die voor u relevant zijn. Zo creëert u een compleet overzicht rondom uw ziekte en gezondheid. Dat is niet alleen prettig voor uzelf, maar eventueel ook voor uw naasten en of zorgverlener(s). Uw omgeving kan door het PGO desgewenst meer bij uw behandeling en zorgtraject betrokken worden.