Terug naar home

Nieuwsartikel

Digitalezorggids.nl wijst weg in woud e-health

Nederlanders lopen behoorlijk voorop als het gaat om digitale zorg. We staan op plek twee in Europa, 77% van de Nederlanders zoekt wel eens online gezondheidsinformatie op. Daarnaast maakt van de zorggebruikers 45% gebruik van apps. 25% gebruikt wearables om gezondheidswaarden bij te houden. Digitalezorggids.nl maakt patiënten en zorgverleners wegwijs in het verwarrende woud van digitale zorgtoepassingen.

Digitalezorggids.nl maakt patiënten en zorgverleners wegwijs in het verwarrende woud van digitale zorgtoepassingen. Michiel Faber en Nicole Somsen van de Patiëntenfederatie Nederland gaven tijdens de Dutch Health Week een inkijkje in de mogelijkheden.

Wandel-apps, stemmingstrackers, suikerscanners: je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een app of digitale voorziening die past bij een gezondheidsprobleem. Maar welke zijn nou prettig in gebruik? En hoe kies je als patiënt het beste PGO voor jouw situatie? Voor al die vragen is er sinds begin 2022 de (vernieuwde) Digitale ZorgGids, een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Lees het volledige artikel op dutchhealthhub.nl