PGO

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website. In deze app of website verzamel je jouw medische gegevens. Bijvoorbeeld je medische gegevens van de huisarts. Of van de specialist in het ziekenhuis. Ook kun je in je PGO gegevens toevoegen die je zelf meet. Zoals je bloeddruk of je gewicht.

Wat is een PGO? Bekijk de video

Uitleg van wat een PGO is

Wat kun je met een PGO?

Met een PGO kun je je gezondheid in de gaten houden. Of je nou ziek of gezond bent, een PGO is handig voor iedereen. Want al je gezondheidsgegevens staan bij elkaar in één app of website. En je gegevens zijn daar veilig!

Steeds meer huisartsen, ggz-instellingen en ziekenhuizen kunnen veilig met PGO's verbinden, dankzij MedMij. Daardoor kun je je medische gegevens die in de computer staan van bijvoorbeeld jouw huisarts of specialist in je PGO zetten.

PGO's zijn nog in ontwikkeling. Daarom kun je er nog niet alles mee. Zo kun je nog niet bij álle zorgverleners je medische gegevens ophalen. Maar zorgverleners en PGO's werken er hard aan om dit mogelijk te maken.

Wat zijn de voordelen van een PGO? Bekijk de video!

Video uitleg - Voordelen van een PGO

Hoe kies je een PGO?

Er zijn verschillende PGO's. Elke PGO is anders. In de PGO-keuzehulp kun je bepalen wat voor jou belangrijk is. Zo kun je PGO's met elkaar vergelijken en de PGO kiezen die het beste bij jou past.

Stel jezelf deze drie vragen. Zo ontdek je wat voor jou belangrijk is. Het helpt je om te kiezen welke PGO bij jou past.

  1. Welke medische gegevens wil ik nu of in de toekomst in mijn PGO verzamelen?
  2. Welke andere mogelijkheden vind ik belangrijk in mijn PGO?
  3. Wil ik mijn PGO als app of website gebruiken?

Voor wie is een PGO? Bekijk de video!

Video uitleg - Voor wie is een PGO

Gegevens over je gezondheid op één online plek

Met een PGO breng je dus zelf gegevens over je gezondheid samen op één online plek. Hiermee kun je bijvoorbeeld:

  • uitslagen van je bloedonderzoek bekijken
  • zien welke medicijnen je gebruikt en hoe je die precies moet innemen
  • nalezen wat de arts je verteld heeft en de volgende afspraak voorbereiden.

Je kunt je PGO ook verbinden met je gezondheidsapps of sporthorloge.

 

Logo Voorbeeld-PGO

Ontdek hoe het is om een PGO te gebruiken

Wil je een PGO eens uitproberen? Zonder een account te hoeven aanmaken? Met de Voorbeeld-PGO oefen je met niet-bestaande gegevens van een verzonnen persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen in een PGO.

Oefen en probeer een PGO!
Al mijn gezondheidsgegevens staan nu op één plek.
Lees het verhaal van PGO-gebruiker Terry
Terry Mader over zijn PGO van Zodos | Lees alles over de persoonlijke ervaringen van Terry met het verzamelen van zijn medische gegevens van zijn huisarts en het toevoegen van zijn eigen gezondheidsgegevens in zijn PGO. ‘Al mijn gegevens vind ik terug op één plek.’
MedMij label - MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen jou en jouw zorgverleners en gezondheidsprofessionals.

Jouw gegevens veilig in je PGO

Er zijn strenge regels voor de veiligheid van jouw medische gegevens. PGO’s en zorgverleners die zich aan deze regels houden, hebben het MedMij-label. Zie je bij jouw PGO en jouw zorgverlener het logo van MedMij? Dan weet je dat jij in je PGO veilig een kopie van jouw medische gegevens digitaal kunt ophalen bij jouw huisarts, ziekenhuis of andere zorgverlener.

Lees verder

Hoe veilig zijn jouw gegevens in een PGO? Bekijk de video!

Video uitleg - Waarom een PGO veilig is
Veelgestelde Vragen DZG 3

Veelgestelde vragen over PGO's

Heb je nog meer vragen over PGO's?

Vind de antwoorden hier!