Persoonlijke gezondheidsomgevingen

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website. In een PGO verzamel je je medische gegevens. Ook kun je gegevens toevoegen die je zelf meet, zoals je bloeddruk of je gewicht.

Bekijk de video

Video uitleg - Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving - PGO

De voordelen van een PGO

  • Voordeel van een PGO: Alle gegevens over je gezondheid op één online plek Alle gegevens over je gezondheid op één online plek
  • Voordeel van een PGO: Je hebt zelf grip op jouw gegevens Je hebt zelf grip op jouw gegevens
  • Voordeel van een PGO: Je maakt in je PGO veilig verbinding met je zorgverlener(s) Je maakt in je PGO veilig verbinding met je zorgverlener(s)
  • Voordeel van een PGO: Je kiest een PGO die bij jou past Je kiest een PGO die bij jou past
Voorbeeld Pgo Rond

Ontdek wat je allemaal kunt doen met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Wil je een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) eens uitproberen? Zonder een account aan te hoeven maken? Op voorbeeldpgo.nl oefen je met niet-bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen.

Probeer een PGO uit!
Al mijn gezondheidsgegevens staan nu op één plek.
Lees het verhaal van Terry
Terry Mader over zijn PGO van Zodos | Lees alles over de persoonlijke ervaringen van Terry met het verzamelen van zijn medische gegevens van zijn huisarts en het toevoegen van zijn eigen gezondheidsgegevens in zijn PGO. ‘Al mijn gegevens vind ik terug op één plek.’
MedMij label - MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen jou en jouw zorgverleners en gezondheidsprofessionals.

Jouw medische gegevens veilig online ophalen

Er zijn strenge regels voor de veiligheid van jouw gegevens. PGO’s en zorgverleners die zich aan deze regels houden, hebben het MedMij-label. Zie je bij jouw PGO en jouw zorgverlener het logo van MedMij? Dan weet je dat jij veilig een kopie van jouw medische gegevens digitaal kunt ophalen bij jouw huisarts, ziekenhuis of andere zorgverlener.

Lees verder