Over dit platform

De DigitaleZorgGids is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Deze website biedt betrouwbare informatie over digitale zorg en biedt praktische tips.

Ondersteuning bij zorg en gezondheid

Op de Digitale ZorgGids vind je:

  • apps en andere digitale middelen per onderwerp. Op de pagina’s ‘apps en meer’ vind je apps en andere digitale middelen die kunnen helpen bij het omgaan met een aandoening of het leven met een aandoening makkelijker maken. Ook vind je er apps die je kunnen helpen bij je gezondheid in het algemeen. Denk aan apps voor ontspanning of apps bij medicijngebruik. Mensen die deze apps gebruiken vertellen over hun eigen ervaringen.
  • persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Op de pagina 'Kies je PGO' kun je een PGO kiezen die bij jou past.
  • hulp bij digitale zorg. De pagina ‘hulp bij digitale zorg’ helpt je verder bij vragen als: ‘hoe check ik of een app veilig is?’ of ‘hoe maak ik een online afspraak met mijn huisarts?’.

Hoe ontstaat een top 5 apps en ervaringsverhalen?

Lees: Digitalezorggids.nl belicht digitale zorg vanuit de ervaringen van patiënten

Samenwerkingsverbanden

De inhoud van de DigitaleZorgGids is met zorg samengesteld in samenwerking met een groot aantal van de leden van Patiëntenfederatie Nederland. Onder andere:

Aanmelden van jouw product (PGO)

Ben je een PGO-leverancier en wil jij jouw PGO ook graag zien op Digitale ZorgGids? Stuur een e-mail naar pgo@patientenfederatie.nl. Ons team neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op.