Privacyverklaring

In deze privacyverklaring informeren wij je over de bescherming van je persoonsgegevens op DigitaleZorgGids.

Wet bescherming persoonsgegevens

Wanneer je een ervaring deelt op DigitaleZorgGids of contact opneemt met de reactie van deze website, wil je dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden beschermd en niet bij anderen terechtkomen. Daarom gaat Patiëntenfederatie Nederland, de eigenaar van DigitaleZorgGids, uiterst zorgvuldig met je persoonsgegevens om. We doen dat volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en staan ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens onder meldingsnummer 1561593. Dit college ziet erop toe dat we je gegevens zorgvuldig verwerken en beschermen.

Ervaringsverhalen

Je kan als patiënt (zorggebruiker) een ervaring delen met anderen via de redactie van Digitale ZorgGids. De persoonlijke gegevens die op de Digitale ZorgGids website worden getoond worden uitsluitend gebruikt om de ervaringen te personaliseren. Dit gaat dan om naam, onderwerp en afbeelding. Indien gewenst worden de persoonlijke gegevens en afbeelding geanonimiseerd.

Jouw gegevens worden niet voor andere dan de hierboven omschreven beschreven doeleinden gebruikt en worden nooit aan derden ter beschikking gesteld, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn of je daarvoor uitdrukkelijk (schriftelijk) toestemming hebt gegeven.

Contact met de redactie

Als je contact opneemt met de redactie via email wordt in ons systeem ten minste opgeslagen: je mailadres, het onderwerp dat je invult en de vraag die je stelt. Deze gegevens gebruiken wij alleen om met je te kunnen communiceren. Deze informatie gebruiken wij niet voor andere doeleinden.

Gebruik en beheer van je gegevens

Cookies

We gebruiken Google Analytics in samenwerking met Google Tag Manager zodat we in staat zijn om het gedrag op onze website te analyseren. We meten hierbij alleen op hoofdlijnen het gedrag van al onze bezoekers, er wordt dus niets over je individuele gedrag opgeslagen. Wij gebruiken deze gegevens om onze website te verbeteren. Daarom wordt op DigitaleZorgGids gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat met een pagina van de website wordt meegestuurd en via je browser op de harde schijf van je computer, tablet of telefoon wordt opgeslagen. Lees meer over het gebruik van cookies in ons cookiebeleid.

Privacy

Om de statistieken van DigitaleZorgGids bij te kunnen houden zonder dat daarbij je privacy in het geding is, gebruiken wij de IP-adressen, zonder de laatste drie getallen. Daarnaast hebben wij, conform de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens, ‘gegevens delen’ uitgezet. Dit betekent dat Google de informatie niet voor andere doeleinden mag gebruiken.

Melding autoriteit persoonsgegevens

Ook bij de Autoriteit Persoonsgegevens hebben wij aangegeven welke informatie we gebruiken en hoe we dit verwerken. Je kan ons vinden onder meldingscode 1561593. Dit is conform de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Hoe gaan we om met algemene bezoekersgegevens van DigitaleZorgGids?


Om DigitaleZorgGids te verbeteren, verzamelen we anoniem algemene bezoekersgegevens, zoals de meest bezochte pagina’s en de gemiddelde bezoektijd van de website. Hiermee kunnen we de inrichting van de website verbeteren of meer gerichte informatie op DigitaleZorgGids plaatsen.

Beveiliging persoonsgegevens

Bij de verwerking van je persoonsgegevens handhaaft Patiëntenfederatie Nederland een passend beveiligingsniveau. Dit beveiligingsniveau is met de huidige technische mogelijkheden voldoende om ongeoorloofde toegang tot, aanpassing, openbaarmaking of verlies van persoonsgegevens te voorkomen.

Je rechten

Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb je als individu een aantal rechten, waaronder bijvoorbeeld het recht om vergeten te worden, het recht op portabiliteit, etc. In het kort heb je het recht om je eigen gegevens in te zien, te wijzigen, te verplaatsen of te laten verwijderen. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op via het adres onderaan deze verklaring.

Websites van derden

Op DigitaleZorgGids staan hyperlinks en verwijzingen naar andere websites. Ons privacy beleid is niet van toepassing op deze websites. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de manier waarop zij met uw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd het privacy beleid van deze websites.

Wijziging privacy beleid

Door nieuwe ontwikkelingen kunnen we ons privacy beleid aanpassen. Op DigitaleZorgGids staat altijd de laatste versie. We adviseren je om de privacyverklaring regelmatig te raadplegen, in ieder geval voordat je persoonsgegevens aan ons verstrekt.

Vragen?

Patiëntenfederatie Nederland helpt je graag verder als je vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van de privacyverklaring. Je vraag of opmerking wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan jouw vraag of opmerking per e-mail sturen aan: dzg@patientenfederatie.nl, of per post naar onderstaand adres.

Patiëntenfederatie Nederland
Orteliuslaan 871 - 1e verdieping
3528 BE Utrecht

Postbus 1539
3500 BM Utrecht

Laatst gewijzigd, 17 januari 2022