Terug naar home

Kennisartikel

Wat is een PGO met exclusieve functies? En wat is het verschil met een 'gewone’ PGO?

Misschien had je al gehoord van een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) of gebruik je er al een. In een PGO kun je onder andere jouw medische gegevens verzamelen die in het digitale dossier staan van bijvoorbeeld jouw huisarts of ziekenhuis. Sommige zorginstellingen werken samen met een PGO en bieden in die PGO extra functies voor patiënten. Deze functies zijn niet voor iedereen beschikbaar. Hoe zit dat? 

Met een PGO kun je jouw medische gegevens ophalen bij jouw zorgverlener(s). Deze gegevens kun je aanvullen met andere gezondheidsgegevens. Bijvoorbeeld gegevens die jij zelf meet, zoals je bloeddruk. Er zijn ook PGO's die extra functies bieden.Deze extra functies kun je alleen gebruiken via de zorginstelling waar jij onder behandeling bent. Een voorbeeld van zo'n extra functie is dat je je gegevens kunt delen met jouw dokter of dat je een e-consult kunt hebben. Of je vindt er adviezen die je kunt opvolgen na jouw behandeling. Jouw zorginstelling moet deze extra functies meestal voor jou activeren.  

Een paar voorbeelden van PGO's met extra functies via een zorginstelling:  

Quli biedt een PGO met extra functies voor onder andere patiënten van brandwondencentrum Rotterdam en Beverwijk. Mensen die ontslagen worden uit het brandwondencentrum, kunnen gebruikmaken van deze PGO. Via de extra functies krijg je bijvoorbeeld extra informatie en tools die kunnen helpen bij het herstel na brandwonden. Ook is er een keuzehulp voor littekenbehandeling. Je krijgt via de extra functies dus nazorg op de behandeling.  

Er zijn ook zorginstellingen die met hun systemen zijn aangesloten op de PGO Gezondheidsmeter. Als jij patiënt bent bij één van deze zorginstellingen, dan kun je via de extra functies van deze PGO bijvoorbeeld e-consults houden met je arts en digitaal vragen stellen. 

PGO MIJNPGO biedt ook extra functies waarmee je digitaal gegevens kunt delen met jouw arts. Dat kan alleen als je onder behandeling bent van een aangesloten zorginstelling. 

In alle PGO's kun jij dus medische gegevens verzamelen die in de computer staan van jouw zorgverlener. Alleen bieden PGO's die samenwerken met een zorginstelling extra mogelijkheden aan patiënten die onder behandeling zijn van de betreffende zorginstelling.

Check bij jouw zorginstelling of deze extra functies aanbiedt via een bepaalde PGO. Mocht je gebruik willen maken van deze functies, dan heb je een account nodig bij deze PGO. 

Lees meer over wat een PGO is en voor jou kan betekenen in de veelgestelde vragen over PGO's