Privacyverklaring

In deze privacyverklaring informeren wij je over de bescherming van je persoonsgegevens op DigitaleZorgGids. Wanneer je een review plaatst op DigitaleZorgGids of een reactie plaatst bij een blog op deze website, wil je dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden beschermd en niet bij anderen terechtkomen. Daarom gaat Patiëntenfederatie Nederland, de eigenaar van DigitaleZorgGids, uiterst zorgvuldig met je persoonsgegevens om. We doen dat volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en staan ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens onder meldingsnummer 1561593. Dit college ziet erop toe dat we je gegevens zorgvuldig verwerken en beschermen.

Reviews

Je kan als zorggebruiker, zorgverlener en als zorgexpert een review schrijven. Als je een review schrijft over een digitaal zorgproduct, vul je verschillende gegevens in. Per gegeven tonen we kort:

  • welke persoonsgegevens we vragen
  • hoe we je persoonsgegevens gebruiken en beschermen
  • waarom we deze gegevens vragen

 

Persoonsgegevens

Bescherming

Waarom nodig?

Naam

Wij publiceren je naam nooit. Als je je ervaring deelt, is dat volledig anoniem.

Wij geven je naam nooit zonder je toestemming aan derden door.

We vragen je naam om persoonlijk met je te kunnen communiceren.

E-mailadres en IP-adres

Je e-mail- en IP-adres worden zonder je toestemming nooit gepubliceerd of doorgegeven aan derden.

We gebruiken je e-mailadres om je een bevestigingsmail te sturen en te laten weten dat je review is geplaatst. Of om je tips te geven voor je review. We kunnen je e-mailadres en IP-adres gebruiken om na te gaan of de review betrouwbaar (‘echt’) is.

Je review met sterren en toelichting/ervaring    

 

 

We plaatsen je review anoniem, dus zonder je naam en e-mailadres. Via de redactie kun je je review laten veranderen of verwijderen.  

 

Met je review en de toelichting/ervaring help je andere patiënten en zorgverleners om een digitaal zorgproduct te kiezen.   

 

Aandoening/doelgroep/klachten (in geval van zorggebruiker) Niet verplicht

We plaatsen deze informatie anoniem.

Deze informatie maakt ke review nog waardevoller voor anderen, omdat patiënten met dezelfde aandoening of klachten hebben zo een betere keuze kunnen maken voor een digitaal zorgproduct. Zorgverleners kunnen zo nagaan welk digitaal zorgproduct bij een specifieke aandoening past.

Beroep/Specialisme (in geval van zorgverlener) Niet verplicht

We plaatsen deze informatie niet.

Deze informatie maakt je review nog waardevoller voor anderen, omdat zij zien welk digitaal zorgproduct bij welke specialisatie past.

Vraag: Wil je meewerken aan vervolgonderzoeken naar de kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg? (in geval van zorggebruiker)

Alleen als je ‘ja’ invult, ontvang je van ons een uitnodiging om lid te worden van het Zorgpanel van Patiëntenfederatie Nederland.

Het Zorgpanel van Patiëntenfederatie Nederland bestaat uit 23.000 mensen die ongeveer acht keer per jaar een vragenlijst invullen. Zo brengen wij in beeld hoe het gaat met de zorg in Nederland vanuit het perspectief van u als gebruiker. Iedereen mag panellid worden.

Reageren op een blog

Als je wilt reageren op een blog op DigitaleZorgGids, vragen we de volgende gegevens.

Persoonsgegevens Gebruik en bescherming Waarom nodig?

Naam of pseudoniem

Alleen je voornaam of het opgegeven pseudoniem wordt bij je reactie gepubliceerd op DigitaleZorgGids. We laten achternamen altijd weg.

Een naam maakt je reactie persoonlijk.

E-mailadres

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en nooit zonder jouw toestemming doorgegeven aan derden.

Wij gebruiken je e-mailadres om met je te communiceren naar aanleiding van je reactie.

Je reactie

Je reactie wordt gepubliceerd bij het blog. Je kan de redactie vragen om je reactie te verwijderen of te veranderen.

 

Gebruik en beheer van je gegevens

Aantal bezoekers

Met Google Analytics houden wij bij hoeveel mensen er op DigitaleZorgGids komen en welke pagina’s zij bezoeken. Wij gebruiken deze gegevens om onze websitte verbeteren. Daarom wordt op DigitaleZorgGids gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat met een pagina van de website wordt meegestuurd en via je browser op de harde schijf van je computer, tablet of telefoon wordt opgeslagen. Lees meer over het gebruik van cookies in ons cookiebeleid

Om de statistieken van DigitaleZorgGids bij te kunnen houden zonder dat daarbij je privacy in het geding is, gebruiken wij de IP-adressen, zonder de laatste drie getallen. Daarnaast hebben wij, conform de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens, ‘gegevens delen’ uitgezet. Dit betekent dat Google de informatie niet voor andere doeleinden mag gebruiken. Ook maken wij geen gebruik van andere diensten van Google in de combinatie met Google Analytics.

Preventie oneigenlijk gebruik

We doen er alles aan om de website zo zuiver mogelijk te houden zodat je ervan uit kunt gaan dat een review zuiver en authentiek is. We doen daar veel moeite voor omdat we met DigitaleZorgGids mensen de gelegenheid willen geven hun ervaringen met elkaar te delen. Zo helpen mensen elkaar de goede keuze te maken, en weten zorgverleners welk digitaal zorgproduct goed werkt en welke minder. Daarom willen we misbruik van de site voorkomen en ervoor zorgen dat er fatsoenlijke reviews op staan. Onze redactie toetst daarom elke ingezonden review eerst aan onze gedragscode. Ook willen we voorkomen dat iemand meerdere reviews plaatst over een digitaal zorgproduct of over zijn eigen digitaal zorgproduct. We noemen dit oneigenlijk gebruik, zie ons Beleid oneigenlijke reviews DigitaleZorgGids. Om onze controles uit te kunnen voeren, kijken we onder andere naar IP-adressen. Door die te bewaren kunnen we kijken of vanaf één adres niet meerdere reviews worden geschreven.

Melding autoriteit persoonsgegevens

Ook bij de Autoriteit Persoonsgegevens hebben wij aangegeven welke informatie we gebruiken en hoe we dit verwerken. Je kan ons vinden onder meldingscode 1561593. Dit is conform de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Hoe gaan we om met algemene bezoekersgegevens van DigitaleZorgGids?

Om DigitaleZorgGids te verbeteren, verzamelen we anoniem algemene bezoekersgegevens, zoals de meest bezochte pagina’s en de gemiddelde bezoektijd van de website. Hiermee kunnen we de inrichting van de website verbeteren of meer gerichte informatie op DigitaleZorgGids plaatsen.

Beveiliging persoonsgegevens

Bij de verwerking van je persoonsgegevens handhaaft Patiëntenfederatie Nederland een passend beveiligingsniveau. Dit beveiligingsniveau is met de huidige technische mogelijkheden voldoende om ongeoorloofde toegang tot, aanpassing, openbaarmaking of verlies van persoonsgegevens te voorkomen.

Je rechten

Worden je persoonsgegevens gebruikt voor andere doeleinden dan noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst of voor het nakomen van een wettelijke verplichting? Dan kun je daar kosteloos bezwaar tegen maken. Stuur je verzoek of bezwaar naar het adres onderaan deze privacyverklaring.

Websites van derden

Op DigitaleZorgGids staan hyperlinks en verwijzingen naar andere websites. Ons privacy beleid is niet van toepassing op deze websites. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de manier waarop zij met uw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd het privacy beleid van deze websites.

Wijziging privacy beleid

Door nieuwe ontwikkelingen kunnen we ons privacy beleid aanpassen. Op DigitaleZorgGids staat altijd de laatste versie. We adviseren je om de privacyverklaring regelmatig te raadplegen, in ieder geval voordat je persoonsgegevens aan ons verstrekt.

Vragen?

Patiëntenfederatie Nederland helpt je graag verder als je vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van de privacyverklaring.

redactie@digitalezorggids.nl

Per adres:
Patiëntenfederatie Nederland 
Orteliuslaan 871 (1e verdieping)
3528 BE Utrecht
3527 GV Utrecht
Postbus 1539 3500 BM Utrecht

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 7 juli 2016