Online afspraak maken 985x279

Online afspraak maken

Wat is een online afspraak maken?

Baukje Online afspraak maken 250x172

We reserveren zelf online een tafeltje in het restaurant en geven op de site van de kapper aan hoe laat we graag geknipt willen worden. In andere sectoren zijn we al gewend aan het concept van zelf online afspraken maken. Gelukkig zien we in de zorg deze dienstverlening ook steeds vaker terugkomen. Steeds meer huisartsen, tandartsen of ziekenhuizen bieden de mogelijkheid om via een app, website of portaal zelf een afspraak in te plannen. Je kiest zelf een dag en tijdstip waarop het je uitkomt. 

Dat betekent dat je niet langer eerst telefonisch contact hoeft op te nemen met het ziekenhuis of de huisartsenpraktijk, maar zelfstandig een datum kan prikken. Hoe dit in de praktijk werkt verschilt per zorginstelling. Sommige huisartsen hebben een app waar je zelf jouw afspraken in kan regelen, andere werken met een online portaal. Sommige zorgverleners hebben zelf zo’n app of site ontwikkeld, andere zijn aangesloten op een algemene site of app waarop patiënten afspraken kunnen inplannen bij een dokter in de buurt. In alle gevallen is jouw e-mailadres en of mobiele nummer bekend, dus krijg je daarop een bevestiging van de afspraak binnen. 

Baukje van der Woude maakt tegenwoordig haar afspraken online. “Ik hoef niet meer te bellen en lang in de wacht te staan en ben niet meer afhankelijk van bepaalde tijden”. Lees hier haar verhaal.

Meer weten over online afspraak maken?

Welke producten zijn er voor online afspraak maken?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs