Terug naar home

Maricha: DigitalBuddy houdt bij hoe het met mij gaat en biedt betrouwbare informatie.

Avatar Generiek

Maricha

heeft Multiple Sclerose

Maricha kreeg op haar 32e de diagnose MS. Gelukkig kwam de diagnose snel waardoor ze vroeg kon beginnen met het accepteren van haar aandoening. Wat haar daarbij helpt is de app DigitalBuddy. Hier houdt zij bij hoe het gaat.

Wie is Maricha?

‘Ruim 10 jaar geleden kreeg ik de diagnose MS, toen was ik 32. Eerst dacht ik dat ik griep had, maar mijn klachten werden niet minder. De huisarts stuurde mij naar de neuroloog. Daar werd snel duidelijk dat ik MS had. Helaas ben ik beperkt in mijn energie en mobiliteit. Dat uit zich ook cognitief, mijn geheugen is niet meer zoals het moet zijn. Ik vergeet snel dingen. Als iemand mij iets vertelt, kan ik het soms na een uur al kwijt zijn. Het is voor mij letterlijk en figuurlijk een grijs gebied.

DigitalBuddy review

DigitalBuddy helpt mij op verschillende manieren. Ik gebruik de app soms voor de informatie die erop staat, maar vooral om bij te houden hoe ik mij dagelijks voel. Ik krijg elke avond om 20.00 uur een bericht met de vraag: ‘hoe was je dag?’ Dan kan ik wat vragen invullen. Het geeft mij een soort bewustzijn van hoe het écht met mij gaat. Zo kan ik bijvoorbeeld zien wat op een dag wel en wat niet lukt. Dat is namelijk vaak een verrassing voor mij. Nu kan ik terugkijken en zien hoe deze dag zich verhoudt tot de andere dagen. Vaak gaat het dan beter dan ik dacht. Als het goed gaat, krijg ik daar ook meer zelfvertrouwen van en kan ik het beter volhouden. Dan geef ik niet op.’

Mijn tips voor jou

  • De webinars op de DigitalBuddy app

    Die vind ik erg informatief. Hier krijg je vanuit de medische wereld informatie. Dan weet je dat de informatie echt goed is.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een app

‘Zorg dat de informatie van de app wetenschappelijk onderlegd is. Dat kan je vooral zien aan wie de eigenaar is. Als de MS-verenging het MS Fonds of een Universitair Medisch Centrum de eigenaar is, dan weet je zeker dat het goed is.’

Contact met andere MS patiënten

Wil contact met andere mensen die MS hebben?
Dat kan via de patiëntenorganisatie MS-vereniging.

Bezoek de MS-vereniging of bel de MS-telefoon, bereikbaar via
088 – 374 85 85 van maandag t/m vrijdag tussen 10:30 en 14:00.