Terug naar home

FreeStyle LibreLink geeft mij een stuk vrijheid terug.

Avatar Generiek

Nico

Heeft diabetes

Nico heeft diabetes type 2. De apps FreeStyle Libre en de Mijn Eetmeter app helpen hem in zijn dagelijks leven. Hij kan zijn voeding en bloedsuikerspiegel altijd in de gaten houden. Dat geeft veel vrijheid.

Wie is Nico?

‘Ik heb sinds 2004 diabetes type 2. Ik werkte bij de politie en wilde op uitzending. Daarvoor moest ik een medische keuring doen en kwamen ze erachter dat ik diabetes had. Gelukkig mocht ik uiteindelijk wel op uitzending. Zelf heb ik weinig last van mijn diabetes, dat kan liggen aan de manier waarop ik ermee omga. Acceptatie is voor mij belangrijk, dus het overheerst mijn leven niet. Ik heb een insulinepomp waarmee ik het goed kan reguleren. Mede daardoor heb ik er weinig last van.‘

Freestyle LibreLink review

‘Ik gebruik deze app en de sensor met veel plezier. Voor de maaltijd meet ik mijn bloedsuikerspiegel. En dan zoek ik op hoeveel calorieën ik inneem via Mijn Eetmeter. Dat kan ik vervolgens instellen in mijn insulinepomp. Dat doe ik voor iedere maaltijd en tegenwoordig ook voor tussendoortjes. Toen ik nog moest prikken, was dat te veel moeite. Omdat ik nu alleen hoef te scannen kan dat gewoon.

De FreeStyle Libre heb ik al vanaf het begin. Ik wilde hem heel erg graag hebben, zeker voor mijn werk bij de politie. Want als ik achter een boef aan moet rennen, dan wil ik daarna direct weten of ik een hypo kan krijgen. De FreeStyle Libre is dan heel handig, ik kan namelijk niet even gaan prikken.

Voor mij ligt de kracht in het gemak. Ik ga graag op de fiets. Dan kijk ik van tevoren even hoe mijn bloedsuiker is. Dat kost allemaal geen moeite meer. Het geeft mij wat zekerheid als ik zeker weet dat ik geen hypo krijg. Mijn internist en mijn diabetesverpleegkundigen kijken ook mee, die weten meteen of ik goed mijn best heb gedaan of niet. Omdat ik ook mijn koolhydraten- en mijn insulinetoename invul, weten zij precies of ik nog goed ingesteld ben. Of mijn koolhydratenratio nog klopt dus.’

MijnEetmeter review

'Deze app gebruik ik bij iedere maaltijd en ook bij een tussendoortje. Ik vul in wat ik ga eten en dan krijg ik meteen een overzicht van mijn koolhydraten. Dat in combinatie met de LibreLink geeft mij de perfecte informatie voor mijn insulinepomp.

Voordat deze app er was, had ik een klein boekje en daar stond vanalles in. Ik moest dan alles uitrekenen. Alles stond er per 100 gram aangegeven, dat kost dus veel tijd. In de Eetmeter app kan ik het gewoon precies invoeren. Dat scheelt veel tijd. De app doet veel met mijn zelfdiscipline. Ik voel me geen patiënt meer. Het is allemaal routine en het gaat veel makkelijker dan 15 jaar geleden.’

Mijn tips voor jou

  • Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk

    Gebruik een app, dat zorgt vanzelf voor meer discipline. En leef vooral je leven. Kijk vooral naar de dingen die je wel kan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een app

Heb overleg met je zorgverlener over welke apps en gadgets nuttig zijn. Zij hebben veel ervaring en zijn deskundig. Zo blijf ik goed op de hoogte.

Contact met andere diabetes patiënten

Wil contact hebben met andere diabetes patiënten?
Dat kan via de patiëntenorganisatie Diabetesvereniging Nederland.

Bezoek het DVN of bel 033 - 463 05 66 bereikbaar tussen 09:00 en 17:00.