Terug naar home

Ruud: MedApp is mijn geheugensteuntje.

Avatar Generiek

Ruud

heeft hartklachten

Ruud is 75 jaar en heeft al enige tijd klachten. Gelukkig heeft hij er niet veel last van, maar hij gebruikt wel medicijnen en hij heeft een ICD. Om zijn medicatie op tijd te nemen, en deze niet te vergeten, gebruikt hij de MedApp. Om informatie over zijn ICD op te zoeken gebruikt hij de ICD App.

Wie is Ruud?

'Een jaar of tien geleden kreeg ik boezemfibrillatie. Ik kreeg twee keer een ablatie, een behandeling tegen hartritmestoornis. Dat is genezen en daar heb ik dus geen last meer van. Drie jaar geleden kreeg ik een nieuwe storing, die kwam uit de hartkamer. Dat schijnt levensbedreigend te zijn. Daarom heb ik een ICD gekregen, een soort pacemaker. Hiervoor gebruik ik twee verschillende soorten geneesmiddelen. Ik heb er weinig last van, ik mag bijna alles nog. Ik sport nog twee keer in de week met een personal trainer. Het enige wat ik niet meer mag is roeien, dat kan leiden tot slijtage in de kabeltjes.

MedApp review

De app stuurt mij een herinnering om mijn medicijnen in te nemen. Ik zet elke dag in de app wanneer ik ze heb ingenomen. Dat is heel prettig want ik word ook een dagje ouder. De app kan ook mijn herhaalrecepten verzorgen, maar daar ben ik nog niet mee begonnen. Ik gebruik ook niet het voorraadbeheer. Voor mij biedt de app een stukje zekerheid. Ik kan mij goed voorstellen dat voor mensen die veel medicatie hebben, de voorraadbeheerfunctie ook heel handig is.

ICD App review

De ICD App geeft mij veel informatie op veel gebieden rondom de ICD. Je kunt via de app ook vragen stellen waar je antwoord op krijgt. Als de ICD ingrijpt, mag je bijvoorbeeld twee maanden niet autorijden. Ook dat staat allemaal in de app. Ook vragen over corona beantwoordt de app. Ik vind het wel prettig om die achtergrondinformatie te achterhalen.’

Mijn tips voor jou

  • Blijf in beweging

    Dat is heel belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een app

Kijk goed uit wat je downloadt. Dat geldt in het bijzonder op gezondheidsgebied. Let vooral op de reviews en ervaringen van andere mensen. Je weet vaak niet waar je instapt. Betrouwbaarheid is lastig te controleren.

Contact met andere mensen met hart- en vaatziekte

Wil contact met andere mensen met hart- en vaatziekte?
Dat kan via de patiëntenorganisatie Harteraad.

Bezoek Harteraad.