Terug naar home

Apps helpen mij om de positieve gebeurtenissen te benadrukken.

Avatar Generiek

Sanne

heeft een depressie

Sanne heeft al enige tijd last van depressiviteit. Dit gaat met ups en downs. Zij gebruikt Minddistrict en de Ommetje app. Deze apps benadrukken de positieve kanten van het leven. Daarnaast stimuleren ze haar om terug te denken aan leuke dingen of om leuke dingen te ondernemen.

Wie is Sanne?

‘Op dit moment gaat het vrij aardig, dat betekent dat ik niet hele heftige klachten heb. Maar echt weg gaat het niet. Ik heb vooral last van een zwaar gevoel, daardoor heb ik minder zin in dingen en minder energie. Ondanks de depressie doe ik nog alles wat ik wil doen. Als het echt slecht gaat, kan niet alles door blijven gaan. Dan trap ik noodgedwongen op de rem.

Minddistrict review

Minddistrict is een verzamelnaam, daar hangen wel 200 thema’s in. Het is een ongelofelijk omvangrijke app. Ik vond het stemmingsdagboek heel prettig werken. je krijgt dan een herinnering: denk eraan om je dagboek in te vullen. Dan vraagt de app om een cijfer te geven op stemmingsgebied. Eerst moet je een ‘niet leuk moment’ opgeven en dan een ‘fijn moment'. De app eindigt dus met een positieve noot.

Ik kan ook foto's toevoegen, daardoor kreeg ik een heel mooi naslagwerk. Je kan dan ook zien hoe het over langere tijd met je gaat. Aan het einde van de week kan je kijken naar je overzicht. Door de depressie denk ik soms dat het steeds slecht gaat. Maar dan zie ik in het overzicht juist ook de mooie dingen. En sterker nog: ik kan elke dag een mooi moment bedenken, er staan foto’s bij en die krijg ik dan ook nog eens achter elkaar te zien. Dat geeft een fijn gevoel.

Ommetje app review

Van deze app krijg je een melding dat je even naar buiten moet. Als ik om 16 uur nog steeds niet buiten ben geweest, dan krijg ik een melding. Dat heb ik zelf zo ingesteld. Als je klaar bent krijg je ook een melding: dat je het goed hebt gedaan. En je krijgt een weetje, dat is ook leuk. Daarnaast zijn we met vrienden gaan lopen voor punten. Daardoor kwamen wij meer in beweging. De app motiveert mij dus om even naar buiten te gaan, ook als ik daar minder zin in heb.’

Mijn tips voor jou

  • De Depressie Vereniging

    De Depressie Vereniging is heel goed. Zij bieden lotgenotengroepen verspreid over het land.

  • Podcast

    De podcast: ‘Dit komt nooit meer goed’. Dat is een hele fijne relativerende podcast.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een app

Ik vind het fijn als een app een notificatie geeft. Je wordt eraan herinnerd dat je nog iets moet doen.

Wil je met iemand praten?

Zit je ergens mee of zie je het (even) niet meer zitten? Heb je een vraag of probleem waar je met iemand over wilt praten? Neem dan contact op met MIND via 0900-1450 (maandag t/m vrijdag 09:00-21:00) of via MIND Korrelatie.