Terug naar home

Doortje: De Ommetje app is voor mij de stok achter de deur om naar buiten te gaan.

Avatar Generiek

Doortje

heeft obesitas

Doortje had overgewicht en een hoge bloeddruk. Ze deed er veel aan om af te vallen en dit lukt haar goed. Zo gaat ze regelmatig een stukje lopen. Ze gebruikt hiervoor de Ommetje app. Deze app stimuleert haar om iedere dag naar buiten te gaan.

Wie is Doortje?

‘Ik heb al jaren last van overgewicht en een hoge bloeddruk. Bij een lengte van 1.68 woog ik 102 kilo. Ik was dus te zwaar. Ik ben nu 26 kilo afgevallen. Ik moet nog meer afvallen. Ik kreeg overgewicht door te veel alcohol. En ongezond eten. Ik had een ongezonde levensstijl. Dat is nu een stuk verbeterd. In januari ben ik gestart in een cool-groep (coaching op leefstijl), mijn huisarts verwees me. Hier heb ik een coach en bijeenkomsten. Ik krijg informatie over een gezonde levensstijl. Dat helpt voor mij. Hier kwam ook de Ommetje app ter sprake om meer in beweging te komen.’

Ommetje app review

‘Op aanbevelen van de coach heb ik de app gedownload. Ik ben met prepensioen en heb genoeg tijd. In het begin had ik er niet zo'n zin in. Maar ik heb mijzelf streng toegesproken. En nu loop ik als een tierelier.

De app stimuleert mij om minstens 20 minuten te lopen en minimaal een halve kilometer. Ik kan zien welke route ik loop en hoe lang. Het fijne is dat ik kan lopen wanneer ik wil. Als ik bijvoorbeeld een brief moet posten, naar de supermarkt ga of met een vriendin afspreek. Als ik geen doel heb, dan neem ik altijd een prikstok mee om zwerfvuil op te pakken.

Als ik klaar ben met een ommetje, dan krijg ik het aantal punten te zien. Ik krijg dan een compliment en een leuk weetje over waarom lopen zo goed is voor je hersenen. De mensen uit mijn cool-groep gebruiken ook de app. ik kan zien hoever ik in de ranglijsstaat sta van de groep. Dat prikkelt me om hogerop te komen.’

Mijn tips voor jou

  • Beweeg samen

    Ga vooral samen met mensen bewegen. Het begin is vaak moeilijk, maar als je samen met iemand gaat is dat een stuk makkelijker. Dan heb je een goede stok achter de deur.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een app


Let vooral op verborgen kosten. Let op of een app gratis is en alle functionaliteiten heeft. Daarnaast is het belangrijk dat je goed oplet dat de app gebruiksvriendelijk is.