Terug naar home

Beeldbellen of videoconsult met je dokter

Img Handleidingen Beeldbellen

Met steeds meer zorgverleners kun je beeldbellen. Dit noemen we ook wel videobellen. Met je huisartsen bijvoorbeeld, de fysiotherapeut of de specialist in het ziekenhuis. Je hebt een afspraak met je dokter en je ziet en spreekt hem of haar via een beveiligde verbinding op je beeldscherm van je telefoon, tablet of computer. Jij bent thuis en je dokter in de spreekkamer. Vraag je dokter of zij/hij de mogelijkheid biedt om te videobellen.

Voordelen van een videoconsult

 • Heb je een chronische aandoening zoals diabetes, COPD of hart- en vaatziekten? Dan moet je regelmatig naar de huisarts of het ziekenhuis voor een standaard controle. Dat betekent soms veel reistijd. Een videoconsult doe je vanuit je huis en kost je veel minder tijd.
 • Tijdens een videoconsult kun je iemand mee laten kijken en luisteren. Een naaste. Je kunt het gesprek met je dokter daarna nog even nabespreken.

Hoe werkt beeldbellen met je dokter?

 1. JH PF Videobellen Stap 1 613Px

  Vraag of je kunt beeldbellen

  Vraag aan je dokter of je met hem of haar kunt beeldbellen. En vertel waarom jij dat graag wilt.
 2. JH PF Videobellen Stap 2 613Px

  Ontvang een uitnodiging voor een online afspraak

  Via je e-mail krijg je van je zorgverlener een uitnodiging voor de afspraak en een linkje. Soms moet je een programma downloaden. Je dokter of de assistent legt altijd uit hoe dat werkt.
 3. JH PF Videobellen Stap 3 613Px

  Open de uitnodiging

  Een paar minuten voor de afgesproken tijd klik je op de link in je mail. Je komt nu in de digitale wachtkamer van jouw zorgverlener.
 4. JH PF Videobellen Stap 4 613Px

  De arts start het gesprek

  Zodra je aan de beurt bent, nodigt de arts je uit in zijn of haar digitale spreekkamer. Op dat moment wordt de beeldverbinding actief en kunnen jullie elkaar zien en spreken. Tijdens het beeldbellen kan de zorgverlener zijn of haar scherm met je delen. Zo kun je meekijken naar bijvoorbeeld röntgenfoto’s die gemaakt zijn of uitslagen van je bloed.

Bekijk ook deze video

Videopreview Handleiding Beeldbellen