Terug naar home

Online medisch dossier inzien

JH PF Online Medisch Dossier Icoon Icoon 01

Als patiënt mag je een kopie van jouw dossier inzien. Dokters en andere zorgverleners zijn namelijk verplicht om kosteloos inzage te geven in jouw eigen medisch dossier. Je kunt je medisch dossier op papier krijgen, maar ook digitaal. 

Zo kun je bijvoorbeeld gestelde diagnoses, verwijsbrieven of uitslagen van onderzoeken inzien. En inzicht krijgen in voorgeschreven medicatie.

Hoe kan ik mijn medisch dossier online inzien?

 1. JH PF Online Medisch Dossier Stap 1 613Px

  Vraag aan je zorgverlener via welk platform jij je medisch dossier kunt inzien

  Vaak kun je het dossier bekijken via het patiëntenportaal van de zorgverlener. Je krijgt dan via de zorgaanbieder inloggegevens. Je kunt bij steeds meer zorgverleners ook je persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) hiervoor gebruiken. Bij bijna elke huisarts en ook steeds meer ggz-instellingen, klinieken en ziekenhuizen.
 2. JH PF Online Medisch Dossier Stap 2 613Px

  Heb je een PGO? Vraag of je zorgverlener kan verbinden met een PGO

  Je kunt een kopie van je medisch dossier ook opvragen via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Vraag aan je zorgverlener of hij/zij al kan verbinden met een PGO. Want nog niet alle zorgverleners zijn hier al klaar voor.
 3. JH PF Online Medisch Dossier Stap 3 613Px

  Zo werkt een PGO

  Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. Er zijn meerdere soorten PGO's waar je uit kunt kiezen. In een PGO verzamel je medische gegevens die bekend zijn bij je huisarts of andere zorgverleners. En gegevens die je zelf meet, zoals je bloeddruk, gewicht en hoeveel je sport.
 4. JH PF Online Medisch Dossier Stap 4 613Px

  Zo verzamel je een kopie van jouw medische gegevens in een PGO

  Een PGO kan je met verschillende zorgverleners verbinden. Zoals met een huisarts, het ziekenhuis of ggz-instelling. Jouw medische gegevens staan in hun computer. In een PGO kan jij zelf een kopie van deze gegevens verzamelen. Zoals het advies van je huisarts en je bloeduitslagen. Dit kan nog niet overal. Steeds meer zorgverleners maken hun computers klaar voor verbinding met een PGO.