Terry Mader over zijn PGO

Terry Mader (54) gebruikt de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Zodos. ‘In Zodos kan ik mijn medische gegevens verzamelen van bijvoorbeeld mijn huisarts. En ik kan mijn eigen gezondheidsgegevens toevoegen. Bijvoorbeeld de metingen van mijn bloeddruk. Omdat ik regelmatig bij de huisarts kom, ben ik hier erg blij mee. Ik heb nu een overzicht van al mijn huisartsbezoeken, de voorgeschreven medicijnen én mijn metingen. Al mijn gegevens vind ik terug op één plek.’

‘De eerste 40 jaar van mijn leven kwam ik eigenlijk nooit bij een huisarts. Maar de laatste tijd heb ik wat gezondheidsproblemen. Zoals een hoge bloeddruk. Daarom moet ik nu best vaak naar de huisarts. Als je regelmatig naar de huisarts moet, dan vergeet je eigenlijk wanneer je precies geweest bent en wat je besproken hebt. Een PGO is dan een mooie oplossing. Ik heb via mijn PGO mijn gegevens op kunnen halen bij de huisarts. Dat kan om dat deze is aangesloten bij MedMij, het label voor het veilig ophalen van gegevens. Ik heb nu een mooi overzicht van al mijn huisartsbezoeken op één plek. Ik kan de uitkomsten zien van onderzoek, waar ik met de huisarts over heb gesproken en de medicijnen die de huisarts heeft voorgeschreven. Met een PGO hoef ik dus geen eigen notities te maken. Ik zie het verslag van mijn huisarts.

Ik zet ook de metingen van mijn bloeddruk in mijn PGO. Ik heb thuis een bloeddrukmeter. Dat doe ik elke week. Eerst schreef ik de resultaten op in een schriftje. Dat kan ook wel in de bloeddrukmeter, maar ik vind het apparaat niet zo gebruiksvriendelijk. Nu zet ik mijn metingen in mijn PGO. Je krijgt dan een mooie grafiek en zo kan ik de geschiedenis bekijken en in de gaten houden hoe het met mij gaat. Je bloeddruk is namelijk een momentopname en je wilt graag een trend zien. Dit kan ik dan laten zien aan mijn huisarts en zo kunnen we bespreken of mijn medicatie nog voldoende is en of ik misschien kan minderen. Want dat wil ik graag. De volgende stap is voor mij het koppelen van mijn fitnessapp aan mijn PGO. Fit zijn is namelijk belangrijk voor je bloeddruk en ik moet een beetje afvallen.

Als je zoals ik regelmatig naar de huisarts moet, dan vind ik een PGO echt van toegevoegde waarde.’