Astma Apps en Websites

Hoe helpt digitale zorg mij met mijn astma?

astma 250x172

Hoewel het digitale zorg aanbod voor astmapatiënten nog beperkt is, zijn er al wel een aantal apps en sites beschikbaar. Bijvoorbeeld een astma zelfcheck app, waarmee patiënten zelf kunnen nagaan of hun behandeling nog steeds voldoende is of dat ze mogelijk achteruit zijn gegaan. Deze app is gebaseerd op de zogeheten ACQ-score, dat is een meetinstrument dat ook bij de huisarts gebruikt wordt om te beoordelen of de astma onder controle is. Er zijn ook speciale astma-apps met een dagboekfunctie of de mogelijkheid om medicatie bij te houden.

Ademhalingsoefeningen zijn niet altijd leuk om te doen. Apps die helpen bij het doen van deze oefeningen kunnen, met name bij jonge astmapatiënten, uitkomst bieden. Daarnaast kan het nuttig of noodzakelijk zijn om een dagboek bij te houden over uw gezondheid. Hier is ook een digitale oplossing voor. In deze online omgeving kunt u – indien gewenst – uw dagboek met uw zorgverlener delen, uw klachtenpatroon in de gaten houden en samen aan uw (gezondheids)doelen werken. Het platform bevat daarnaast een kennisbank met informatie en de mogelijkheid om een e-consult (online afspraak) te hebben met uw zorgverlener.

Speciaal voor jonge astmapatiënten en of hun ouders zijn er ook meerdere websites met informatie, educatieve filmpjes en de mogelijkheid om contact te hebben met lotgenoten. En hoewel het aanbod nu nog beperkt is, wordt er ondertussen wel gewerkt aan nieuwe technologische zorgtoepassingen voor astmapatiënten. Bijvoorbeeld aan een slimme inhalator of een speciale app voor ouders van jonge patiënten.

Alles over digitale zorg voor Astma

Welke digitale producten kan ik voor Astma gebruiken

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs