Diabetes Apps en Websites

Hoe helpt digitale zorg mij met mijn diabetes?

Diabetes2 250x172

Veel diabetespatiënten zijn dag in dag uit bezig met medicatie, voeding en het effect hiervan op hun lichaam. Om u te helpen zicht hierop te houden, zijn er apps speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes. Bijvoorbeeld om bij te houden wat u heeft gegeten of om te zien hoeveel koolhydraten er in een bepaalde maaltijd zitten. Maar ook om eigen meetwaarden, zoals glucoseniveaus, bloeddruk of gewicht, bij te houden. Steeds meer applicaties bieden de mogelijkheid om uw data digitaal te delen met een diabetesverpleegkundige of andere zorgverlener.

Ook zijn er steeds meer mogelijkheden om een insulinepomp of (continue) glucosemeter uit te lezen op een smartphone of tablet app. Sommige van die apps kunnen op hun beurt weer gekoppeld worden met andere relevante fitness of gezondheidsapps.

U kunt ook gebruik maken van sites en apps om samen te werken met uw zorgverlener. U kunt bijvoorbeeld zelfstandig metingen doorgeven, of bijvoorbeeld een bericht sturen aan een praktijkondersteuner of behandelend arts.

En dan zijn er ook nog digitale zorgtoepassingen die nu nog niet op de markt zijn, maar – soms al jaren – een belofte zijn voor mensen met diabetes, zoals contactlenzen om non-invasief (dus zonder bloed te prikken) bloedglucose te meten.

Alles over digitale zorg voor Diabetes

Welke digitale producten kan ik voor Diabetes gebruiken

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs