Terug naar home

Kennisartikel

Hoe helpt zorgtechnologie jou om zelfstandig en veilig thuis te blijven wonen?

Wil je graag veilig thuis blijven wonen? Dan kunnen slimme hulpmiddelen een oplossing zijn. Denk aan een slimme kalenderklok, medicijndispenser of leefstijlmonitoring.

Artikel Thuiswonen

Kalenderklok

Vind je het moeilijk om structuur in je dag aan te brengen? Dan kan een slimme kalenderklok helpen. Op het beeldscherm zie je het overzicht van de dag. Bijvoorbeeld belangrijke afspraken, een klok, berichten en foto’s. Dat geeft structuur. Via een app bepaal je wat er op het scherm komt te staan. Je kunt ook vragen of je naaste of mantelzorger de app gebruikt. 

Guus vertelt in de video hieronder over zijn ervaringen met de kalenderklok. "Het helpt mij om het leven een beetje op gang te brengen. Vooral 's morgens heb ik dat echt nodig."

Met de slimme kalenderklok houdt Guus structuur in zijn dag

Afbeelding kalenderklok bij artikel over zorgtechnologie en zelfstandig thuiswonen

Medicijndispenser

Een slimme medicijndispenser helpt je herinneren om je medicijnen te slikken. Uit het apparaat komt een zakje met de juiste medicijnen. De medicijndispenser registreert wanneer je de medicijnen hebt gepakt. Heb je ze niet gepakt, dan krijgt de thuiszorg een signaal via een app of een portal. Een mantelzorger, naaste of zorgprofessional kan hierop meekijken. Ben je geïnteresseerd? Vraag de thuiszorg of een medicijndispenser bij jou past.

Leefstijlmonitoring


Bij leefstijlmonitoring houden sensoren jouw bewegingen in huis in de gaten. Zonder camera’s. De sensoren meten bijvoorbeeld of je in de keuken bent geweest, het toilet hebt gebruikt of de deur uit bent gegaan. Met leefstijlmonitoring weet de thuiszorg of je mantelzorger op tijd of je lichamelijk of mentaal achteruitgaat. Ben je geïnteresseerd voor jezelf of voor je naaste? Vraag de thuiszorg ernaar!

Meer weten over:

  • Slimme oplossingen die jou kunnen helpen veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen? Kijk dan op zorgvannu.nl.
  • Apps die jou kunnen helpen bij jouw gezondheid? Kijk op digitalezorggids.nl.