Terug naar home

Kennisartikel

Koppel je app aan je persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Veel mensen maken gebruik van apps om bij te houden hoeveel stappen ze elke dag zetten. Of om hun hartslag te meten tijdens het joggen of fietsen. Wist je dat je steeds meer apps kunt verbinden met jouw PGO? Zo heb je jouw gezondheidsgegevens en medische gegevens bij elkaar op één plek. Dit geeft jou meer overzicht en inzicht in je eigen gezondheid en levensstijl.

Wearable App

Naast het ophalen van je medische gegevens bij de huisarts en het ziekenhuis, kun je in steeds meer PGO's ook apps koppelen. Er zijn op dit moment vijf PGO’s die verbinding kunnen maken met verschillende apps. Dat zijn de PGO's Selfcare, MIJNPGO, Zodos, Gezondheidsmeter en Patients Know Best. Ga naar de PGO-Keuzehulp en gebruik de zoekfilters om aan te geven welke apps jij gebruikt. Zo kun je meteen zien welke PGO’s kunnen verbinden met jouw apps. 

Waarom een app verbinden aan je PGO?  

Het is prettig en overzichtelijk dat je in een PGO één totaalbeeld kunt verzamelen van je gezondheid. Zo kun je zelf je gezondheid monitoren. Gebruik je bijvoorbeeld verschillende apps zoals Fitbit voor je hartslag en Withings voor je bloeddruk? Hoe mooi is het dan om al deze gegevens bij elkaar te hebben? Maak je je bijvoorbeeld zorgen om het patroon in je bloeddruk? Dan kan dat een reden zijn om het gesprek aan te gaan met je huisarts of andere zorgverlener.  

Met welke apps kunnen deze PGO's verbinden? 

PGO Zodos 

Fitbit | Garmin Connect | Withings Health Mate | Strava | Fatsecret | Nettie

PGO Gezondheidsmeter 

Fitbit | OMRON Connect | Spirometer | Corsano | FindAir-Asthma Diary

PGO Selfcare 

Fitbit | Garmin Connect | Withings Health Mate | Polar Flow | FatSectret | Google Fit | OMRON Connect | iHealth Myvitals | Vitadock+ | Gezondheid (Apple)

PGO MIJNPGO

Fitbit | Garmin Connect | Withings Health Mate

PGO Patients Know Best 

Fatsecret | MapMyFitness | Strava | Runkeeper

Ervaringen

Anneke is 63 en heeft diabetes. De diabetespoli vroeg haar om wekelijks haar gewicht, bloeddruk en stappen te registreren. Voor de metingen gebruikt ze de apparaten en apps van Omron en Fitbit. Deze metingen koppelt ze aan haar PGO. Want zo heeft ze al deze gegevens op één plek bij elkaar. Tijdens haar consult bij de diabetespoli kan ze zo over langere tijd laten zien hoe het met haar gaat en hoe het ervoor staat met haar gezondheid. 

Michiel is 32 en draagt een Garmin horloge waarmee hij dagelijks zijn stappen, slaap, gewicht en wekelijkse hardlooprondjes bijhoudt. Zijn doel is om 10.000 stappen per dag te lopen. Het horloge helpt hem om actief te blijven. Hij wil graag zijn gegevens, bijvoorbeeld over zijn gewicht, over 20 jaar ook nog terug kunnen vinden. Daarom koppelt hij zijn Garmin-account aan zijn PGO zodat die gegevens (automatisch) ook voor de toekomst bewaard blijven, in zijn PGO dus. 

Peter is 55 en draagt ook een Garmin horloge. Na een zware operatie hield hij via dit horloge zijn activiteiten bij. Wat kon hij wel en niet doen tijdens zijn herstel? Hij moest er namelijk voor waken dat hij niet te veel ging doen. Als hij dit horloge toen had kunnen koppelen aan zijn PGO, dan had hij bij zijn controle bij de specialist kunnen laten zien hoe het over een langere periode met hem ging. Als je zonder PGO naar de specialist gaat en deze vraagt hoe het met je gaat, dan is dat slechts een momentopname. 

Voorbeeld PGO Selfcare 

In één oogopslag al je metingen bij elkaar op je eigen dashboard. 

PGO Selfcare_dashboard


Kies zelf hoe je je metingen wilt zien: hier zie je ze in een lijngrafiek hoeveel stappen je gezet hebt de afgelopen maand. 
 

PGO Selfcare_stappen

 

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCore.Views_Partials_Components_ArticleSlider_ArticleSlider.ExecuteAsync() in C:\home\site\wwwroot\Views\Partials\Components\ArticleSlider\ArticleSlider.cshtml:line 29 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCore.Views_Partials_Components_Row_Column.ExecuteAsync() in C:\home\site\wwwroot\Views\Partials\Components\Row\Column.cshtml:line 41 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewFeatures.HtmlHelper.RenderPartialCoreAsync(String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData, TextWriter writer) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewFeatures.HtmlHelper.PartialAsync(String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData) at AspNetCore.Views_Partials_Components_Row_SingleColumnRow.ExecuteAsync() in C:\home\site\wwwroot\Views\Partials\Components\Row\SingleColumnRow.cshtml:line 9 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCore.Views_Partials_blocklist_default.ExecuteAsync() in C:\home\site\wwwroot\Views\Partials\blocklist\default.cshtml:line 17