Wat is DigitaleZorgGids?

DigitaleZorgGids is een reviewsite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar patiënten, zorgverleners en zorgexperts hun ervaringen met digitale zorgproducten kunnen delen. De website laat zien wat digitale zorg is, welke typen digitale zorg (diensten) er zijn, welke producten hieronder vallen en hoe deze worden gewaardeerd. Vanuit het oogpunt van de patiënt, de zorgverlener en de zorgexpert. DigitaleZorgGids is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Waarom DigitaleZorgGids?

Patiëntenfederatie Nederland heeft digitale zorg hoog op de agenda staan. Wij zien digitale zorg als een hulpmiddel, met als doel:

  • Meer eigen regie
  • Beter zelfmanagement
  • Gemak
  • Betere kwaliteit van leven
  • Meer inzicht in eigen zorg en mogelijkheden, waardoor beter passende zorg

Digitale Zorg is een verzamelnaam voor vele diensten en producten. Van het gemak (service) van een digitaal herhaalrecept tot volledige regie en overzicht in eigen medische gegevens via een persoonlijke gezondheidsomgeving. DigitaleZorgGids werkt aan openheid in de zorg.

Door een koppeling met ZorgkaartNederland, een website die ongeveer 1 miljoen keer per maand wordt bezocht, kunnen mensen zien welke zorgverleners welke digitale diensten en producten aanbieden. DigitaleZorgGids is daarmee een gids in het landschap van digitale zorg en geeft antwoord op vragen als: Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mijn persoonlijke situatie of bij mijn organisatie? Wat vinden andere mensen (patiënten, zorgverleners en zorgexperts) van dit digitaal zorgproduct? En welke (andere) zorgverleners bieden het digitaal zorgproduct van mijn voorkeur aan?