Online medicatieoverzicht 985x279

Online medicatieoverzicht

Wat is een online medicatieoverzicht?

Online medicatieoverzicht 250x172

Wie weet er precies wat je voor medicijnen je slikt, of je allergische reacties krijgt op bepaalde pijnstillers en wat voor bijwerkingen je krijgt van een bepaald antibioticum? Het antwoord: niemand. 

In principe kan je bij jouw (ziekenhuis)apotheker een papieren of soms digitale uitdraai krijgen van jouw medicatieoverzicht. Dat is een lijstje waarop alle medicijnen staan die je de afgelopen drie maanden hebt gekregen van de apotheek. Het overzicht van de apotheker is in de meeste gevallen echter niet compleet. In jouw medicatieoverzicht horen namelijk ook allergische reacties op medicijnen of (ongewenste) bijwerkingen te staan, en medicijnen die je gebruikt die niet op recept verkregen zijn (bijvoorbeeld paracetamol of pijnstillers) maar die je zelf koopt. 

Om ervoor te zorgen dat je altijd een compleet medicatieoverzicht hebt, wordt aan patiënten aangeraden om zelf de regie te nemen over dit overzicht. Jouw medicatieoverzicht zal waarschijnlijk deels bestaan uit informatie verkregen via jouw zorgverleners, aangevuld met informatie over allergieën, bijwerkingen en gekochte medicatie. 

Door te kiezen voor een digitale oplossing heb je jouw gegevens altijd en overal tot jouw beschikking. Je kan in ieder geval altijd zelf kiezen voor een algemene medicatie-app, maar in sommige gevallen biedt jouw apotheek ook een app of online omgeving aan waarin je jouw dossier kan bijhouden.  

Koos houdt zijn digitaal zijn eigen medicatieoverzicht bij. “Ik kan het medicatieoverzicht én de bijsluiters van mijn medicijnen online bekijken.” Lees hier zijn verhaal.

Meer weten over het online medicatieoverzicht

Welke producten zijn er voor online medicatieoverzicht?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs