Online medicatieoverzicht 985x279

Online medicatieoverzicht

Wat is een online medicatieoverzicht?

Online medicatieoverzicht 250x172

Wie weet er precies wat u voor medicijnen u slikt, of u allergische reacties heeft op bepaalde pijnstillers en wat voor bijwerkingen u krijgt van een bepaald antibioticum? Het antwoord: niemand. 

In principe kunt u bij uw (ziekenhuis)apotheker een papieren of soms digitale uitdraai krijgen van uw medicatieoverzicht. Dat is een lijstje waarop alle medicijnen staan die u de afgelopen drie maanden heeft verkregen van de apotheek. Het overzicht van de apotheker is in de meeste gevallen echter niet compleet. In uw medicatieoverzicht horen namelijk ook allergische reacties op medicijnen of (ongewenste) bijwerkingen te staan, en medicijnen die u gebruikt die niet op recept verkregen zijn (bijvoorbeeld paracetamol of pijnstillers) maar die u zelf koopt. 

Om ervoor te zorgen dat u altijd een compleet medicatieoverzicht heeft, wordt aan patiënten aangeraden om zelf de regie te nemen over dit overzicht. Uw medicatieoverzicht zal waarschijnlijk deels bestaan uit informatie verkregen via uw zorgverleners, aangevuld met informatie over allergieën, bijwerkingen en gekochte medicatie. 

Door te kiezen voor een digitale oplossing heeft u uw gegevens altijd en overal tot uw beschikking. U kunt in ieder geval altijd zelf kiezen voor een algemene medicatie-app, maar in sommige gevallen biedt uw apotheek ook een app of online omgeving aan waarin u uw dossier kunt bijhouden.  

Koos houdt zijn digitaal zijn eigen medicatieoverzicht bij. “Ik kan het medicatieoverzicht én de bijsluiters van mijn medicijnen online bekijken.” Lees hier zijn verhaal.

Meer weten over het online medicatieoverzicht

Welke producten zijn er voor online medicatieoverzicht?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Welke zorgaanbieders bieden online medicatieoverzicht aan?

Er zijn in totaal 29 zorgaanbieders die online medicatieoverzicht aanbieden. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Best gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders op ZorgkaartNederland

Biedt uw eigen zorgaanbieder deze digitale zorgdienst aan?

Blogs