Terug naar home

De Daylio app helpt mij met tijdig hulp zoeken.

Avatar Generiek

Hans

heeft stemmingswisselingen

Hans heeft last van stemmingswisselingen en angsten. Sinds het plotseling overlijden van zijn vrouw. Hij houdt zijn stemming elke dag bij. Zo kan hij zelf en zijn psycholoog zien hoe het met hem gaat. als het een paar dagen slecht gaat, dan neemt hij contact op met zijn psycholoog. Dat hebben ze afgesproken. En dat helpt Hans.

Wie is Hans?

'Ik kan depressief worden. Mijzelf afsluiten van de buitenwereld en helemaal niks doen. Mijn vrouw is heel erg snel overleden. Ik maak mij daarom veel zorgen over mijn gezondheid en die van mijn nieuwe vrouw. De verantwoordelijkheid die ik daarvoor voel, kan leiden tot angsten. Het gaat met pieken en dalen en het overkomt mij een aantal keren per jaar. Het beïnvloedt wel behoorlijk mijn dagelijks leven en mijn gezinsleven.

Daylio review

In de app vul ik elke dag mijn stemming in. Dat kan van heel slecht tot super goed. Ook vul ik in welke activiteiten ik doe op een dag: gewerkt, tijd met mijn gezin, gesport. En ik kan extra opmerkingen toevoegen. Ieder maand maakt de app een grafiek van mijn stemming. Zo kan ik zien hoe het met mij gaat. Ik kan dan ook makkelijk zien waardoor ik mij slecht voel. Soms weet ik niet waardoor het kwam. Dat geeft een mooi overzicht van je stemming. Je kan ook allemaal printjes maken van hoe vaak je bepaalde activiteiten hebt gedaan.

Als ik na drie dagen nog steeds een slecht gevoel heb, dan bel ik mijn psycholoog. Dat heb ik met haar afgesproken. Dat werkt heel prettig. Want als ik mijzelf slechter voel, zoek ik minder snel hulp. De app werkt voor mij geruststellend. Omdat ik weet waarom het slechter gaat. Ook vraag ik daardoor sneller om hulp. En ik deel de informatie met de zorgverlener. Zo weet zij hoe het met mij is gegaan.’

Mijn tips voor jou

  • Vraag hulp

    Schroom niet om hulp te vragen. Daar is niets mis mee. Wees open, ook al is dat heel ingewikkeld. Het gaat je helpen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een app

Let vooral op dat de app gebruiksvriendelijk is. Daylio werkt met icoontjes en die kan je ook zelf aanmaken. Dat werkt gewoon super goed.

Wil je met iemand praten?

Zit je ergens mee of zie je het (even) niet meer zitten? Heb je een vraag of probleem waar je met iemand over wilt praten? Neem dan contact op met MIND via 0900-1450 (maandag t/m vrijdag 09:00-21:00) of via MIND Korrelatie.