Terug naar home

Sanne: Door Daylio kan ik precies bijhouden hoe ik mij voel.

Avatar Generiek

Sanne

heeft long COVID

Sanne liep tijdens Kerst 2020 corona op. In het begin leek de besmetting mee te vallen, maar na verloop van tijd kwamen de klachten zoals vermoeidheid in haar hoofd en lichaam. Om goed bij te houden hoe ze zich voelt en wat ze wel en niet kan doen, gebruikt ze de Daylio app.

Wie is Sanne?

'Ik ben niet heel ziek geweest van corona, alleen heel erg moe. Zo moe was ik nog nooit geweest. Twee minuten op mijn telefoon was al te veel. Een jaar lang ging ik stapje voor stapje vooruit, maar dat ging niet snel. En later kwamen daar ook andere problemen bij zoals een hoge hartslag en last van mijn benen.

Het gaat nu echt weer de goede kant op. Vanaf volgende week ben ik weer voor 100% aan het werk. Ik kan eigenlijk alles wat ik weer zou willen, maar moet nog wel goed kijken naar mijn tijdsbesteding. Dus nog steeds goed rusten tussen activiteiten door. Alleen sporten lukt nog steeds niet. Deels door mijn energieniveau, maar ook mijn spieren verzuren snel. Ik weet nog niet precies wat het is, maar de ene keer gaat het wel en de andere keer niet. Als ik bijvoorbeeld een verjaardag heb, kan ik daarna niet sporten.’

Dailyo review

‘De app is in principe bedoeld om je stemming te meten op een schaal van 1 tot en met 5. Ik heb de betaalde versie voor een paar euro en dan kan ik onbeperkt meldingen instellen met een reminder om mijn stemming in te vullen. Dat doe ik voor en na mijn werk en voordat ik ga slapen. Het is eigenlijk een dagboek. Dan zie ik dus ook wanneer  ik extra op mijn rust moet letten.

Ik kan zelf activiteiten instellen zoals meditatie en luisterboeken. Maar ook wandelen, fietsen en cognitieve dingen. Huishouden heb ik als apart kopje. Zo kan ik ook kijken wat ik heb gedaan en hoe mijn balans is. In het begin stond ‘de was opgehangen’ er ook tussen, maar gelukkig gaat het zo goed dat dat geen activiteit meer is. Hetzelfde geldt voor lezen, dat was eerst cognitief maar nu ontspanning.’

Mijn tips voor jou

  • Houd bij hoe je je voelt

    Dan kan je terugkrijgen hoe het zich ontwikkelt.

  • Coronaplein

    Coronaplein heeft nuttige informatie, inclusief webinars.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een app

Let goed op of je bijvoorbeeld je gegevens kan koppelen met een externe bron.

Contact met ander mensen met long (langdurige) covid klachten

Wil contact met andere mensen met long (langdurige) covid klachten?
Dat kan via coronaplein van het Longfonds.

Bezoek Coronaplein.