Borstkanker Apps en Websites

Hoe helpt digitale zorg mij bij borstkanker?

borstkanker 250x172

Online contact met lotgenoten, informatie opzoeken en hulp bij het maken van medische keuzes: voor mensen die borstkanker hebben (gehad) zijn er verschillende digitale tools beschikbaar. 

Er zijn smartphone apps die met name voorlichting geven, maar ook apps waarin patiënten kunnen bijhouden hoe zij zich voelen of welk effect medicatie heeft. Deze informatie kunnen zij voor zichzelf gebruiken om grip te krijgen op hun ziekte, om te delen met een behandelend arts of om bij te dragen aan onderzoek naar borstkanker. 

Er zijn veel websites specifiek gericht op (ex)borstkankerpatiënten: zowel voor mensen die net de diagnose hebben gehad, als mensen die nadat zij kanker hebben gehad hun leven weer op de rails proberen te krijgen. Veel sites bieden informatie, maar ook hulpmiddelen voor het gesprek met een behandelend arts. Daarnaast zijn er sites om contact te leggen met lotgenoten en andere ervaringsdeskundigen. 

Naast sites met informatie, zijn er ook veel digitale keuzehulpen specifiek gericht op borstkankerpatiënten. Deze keuzehulpen zijn bedoeld om te helpen bij het maken van keuzes rondom behandelingen en als voorbereiding op het gesprek met een arts.

Alles over digitale zorg voor Borstkanker

Welke digitale producten kan ik voor Borstkanker gebruiken

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs