Kennisartikel

Beter slapen

Slapen is niet voor iedereen makkelijk. Misschien heb je moeite met in slaap vallen. Of gaat bij jou altijd je wekker wanneer je nét lekker in dromeland bent? Tussen de 20 en 30 procent van de bevolking heeft problemen met slapen. Slaap-apps zijn dan ook populair. Er zijn apps die je helpen te gaan slapen. En apps die je uitgerust wakker maken. Maar met welke slaap-app kan je het beste naar bed? We zetten 3 slaap-apps voor je op een rij.

Lyla Sleep Coach

Lyla Sleep Coach is een bewezen methode om beter te leren slapen. De geautomatiseerde e-coach app is geschikt voor als je moeilijk in slaap valt of 's nachts lang wakker ligt. In 6 weken doorloop je een aantal oefeningen, gebaseerd op jouw slaappatroon. Lyla legt de oefeningen aan je uit, geeft je feedback en past de oefeningen zo nodig aan.

Lyla Sleep Coach is gebaseerd op 5 jaar wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Utrecht, samen met de UvA en TUDelft. Ruim een derde van de deelnemers aan het onderzoek had geen last van slapeloosheid meer.

Sleep Cycle

De Sleep Cycle-app analyseert je slaappatronen en detecteert snurken, praten in je slaap, hoesten en andere geluiden. Het slimme alarm is zo ontwikkeld dat het je rustig wekt terwijl je je in je lichtste slaapfase bevindt. Er zijn ook nog premium-functies waaronder rustgevende slaapgeluiden en verhalen.

Mirro

De online zelfhulpmodules helpen je om inzicht te krijgen in je mentale gezondheid. Met tips, oefeningen en ervaringen. Zo kun je slaappatroon analyseren en leer je hoe je het kunt verbeteren. Wil je modules afnemen bij Mirro? Dan zijn daar kosten aan verbonden. Voor € 9,95 maak je één jaar onbeperkt gebruik van een module.

Mirro