Kennisartikel

Gezond eten

Er zijn verschillende gratis apps die jou helpen op je voeding te letten. Met die apps kun je bijvoorbeeld de ingrediënten van een product opzoeken, calorieën tellen en bijhouden of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Sommige apps geven aan hoe gezond een product is en of het in de Schijf van Vijf past en geven vervolgens gericht advies. Deze 3 apps helpen jou gezonder te eten én voldoende te drinken.

Kies ik gezond?

Gezonder kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt? Wil je bijvoorbeeld letten op suiker, vet of zout? Heb je een allergie? Of wil je zien of een product vegetarisch is? Scan of zoek een product met de ‘Kies Ik Gezond?’-app. Bepaal zelf waar je op wilt letten. De app helpt je kiezen.

Mijn Eetmeter

Mijn Eetmeter is een online eetdagboek dat jou helpt om gezonder te eten. Je krijgt inzicht in je eetpatroon en in de hoeveelheid energie en voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Ook krijg je concrete tips hoe je gezonder kunt kiezen en volgens de Schijf van Vijf kunt eten.

Wateralarm

Wil je zeker weten dat je genoeg drinkt op een dag? Dan is Wateralarm een uitkomst. Een slimme waterfles houdt bij of je voldoende water binnenkrijgt. De fles geeft een seintje wanneer het tijd is om te drinken. Sommige flessen doen dit via een app. Andere flessen geven een seintje door middel van een lichtsignaal of tijdsmarkering op de fles. Er zijn ook apps (zonder fles) die je een herinnering sturen.

Waterflessen in combinatie met een app:

Wateralarm apps: