5 gebruiksvriendelijke apps die inzicht geven in wat je eet

Wil je meer inzicht in hoeveel vitamines, calorieën of eiwitten je eet? Een app kan je daarbij hebben. Zo weet je ook wat je nog kan eten om je vitamines en eiwitten op peil te houden. Of hoeveel calorieën je ongeveer kunt innemen om je gewicht te behouden.

Wij hebben vijf gebruiksvriendelijke apps gevonden die je kunnen helpen je voedingsinname inzichtelijk te maken. Op alfabetische volgorde: FatSecret, Koolhydraatkenner, Lifesum, Mijn Eetmeter en MyFitnessPal.

De apps werken ongeveer hetzelfde. Bij het eerste gebruik vul je je leeftijd, lengte, gewicht en beweging in. Vervolgens kies je een doel: op gewicht blijven, afvallen of aankomen. De app geeft dan aan hoeveel calorieën je mag eten. In een dagboek geef je per dag aan wat je eet en hoeveel. Vaak kun je de producten ook scannen. Bij LifeSum bijvoorbeeld. De app rekent dan uit hoeveel eiwitten, vetten, calorieën en vitamines in de producten zitten. En hoeveel eten je nog mag innemen binnen je doel.

> Weten hoe betrouwbaar en veilig je app is? Check je app!

FatSecret

Met de app van FatSecret tel je je calorieën. Het doel is afvallen. De app is gratis en biedt een ‘ondersteunende community’ en gezonde recepten. Je voeding hou je bij in een dagboek. Je kiest producten en FatSecret verwerkt de voedingswaarde. Ook kun je je activiteiten en gewicht bijhouden. De app is gratis.

Download Android
Download IOS

Koolhydraatkenner

De Koolhydraatkenner geeft voor meer dan 1000 producten de hoeveelheid koolhydraten weer. Het helpt je met koolhydraten tellen. Je voert je voeding per eetmoment in en de app rekent uit hoeveel koolhydraten je hebt genomen. De app is vooral handig voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen of mensen met diabetes. De koolhydratentabel in de app is samengesteld door diëtisten. Je betaalt eenmalig voor de app.

Download Android
Download IOS

Lifesum

Lifesum biedt in de app een dieetplan, eetdagboek, receptenindex, macrocalculator, calorieënteller en gezonde recepten op één plek. De app werkt met dieetplannen om een doel te behalen. Bijvoorbeeld op gewicht blijven, aankomen of afvallen. Lifesum berekent dan binnen het dieet uit wat je per dag mag eten. Jij vult vervolgens per dag in wat je hebt gegeten en de app rekent uit hoeveel je nog ‘over’ hebt. Aan vetten, eiwitten of calorieën bijvoorbeeld. Aan het eind van de dag krijg je een evaluatie en advies voor de volgende dag. Het basisabonnement is gratis en je betaalt jaarlijks voor het premiumabonnement.

Download Android
Download IOS

Mijn Eetmeter

Mijn Eetmeter is het eetdagboek van het Voedingscentrum. Het helpt mensen gezonder te eten. De informatie van de producten komt uit de Levensmiddelendatabank. Je voert per dag je voeding in. De app rekent de voedingswaarde om en geeft inzicht in hoeveel energie, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, vezels en zout je inneemt. Je krijg op deze manier inzicht in je eetpatroon en hoeveel energie je binnen krijgt. Ook krijg je tips hoe je gezonder kan eten. De app is gratis.

Download Android
Download IOS

MyFitnessPall

De CalorieTeller van MyFitnessPal is een app waarin je je dagelijkse voedselinname en activiteiten kunt invullen. Vooraf stel je een doel in. Op basis daarvan krijg je een calorieadvies. De app bevat ook trainingen. De meeste voedingsmiddelen zijn door andere gebruikers ingevuld. Hierdoor is de informatie niet altijd betrouwbaar. Het basisabonnement is gratis en voor het premiumabonnement betaal je.

Download Android
Download IOS

Patiëntenfederatie Nederland – eigenaar van DigitaleZorgGids.nl – kan niet garanderen dat bovenstaande producten veilig omgaan met jouw gegevens. Wij adviseren je de privacyverklaring en voorwaarden van de app goed te lezen voordat je de app installeert op je telefoon.

Lees ook

Deze persoonlijke gegevens verwerkt een app en zo pas je dat aan
Apps die het leven met diabetes makkelijker maken

Er zijn nog geen reacties

Reageren